Hírek

2014.05.27. 16:40

Pentele-nap: böllérek, borok, pálinkák és sütemények is versenyeznek

Dunaújváros - Hagyományőrző böllér-, bor-, pálinka- és süteményverseny színesíti az idei Pentele-napot is.

Körmendi Erzsébet

Penteléért Alapítvány, Pentelei Nyugdíjas Klub, Pentele Baráti Kör és a László Imre Nótaklub szervezésében ünnepei rendezvény, Pentele-nap lesz május 31-én, szombaton a Pentele Klubházban. Vendégként részt vesznek a programokon a vajdasági Csantavér település küldöttségének tagjai.

A korábban is nagy érdeklődés övezte a hagyomány őrző versenyeket bor, böllér, pálinka és süteményverseny , ezek délután fél egykor kezdődnek a Pentele Klubházban.

Nevezni május 30-án délután négy és este hét óra között, valamint május 31-én 8 és 11 óra között a Pentele Klubházban lehet, kivéve a süteményversenyt, mert arra természetesen a verseny reggelén kell leadni a remekműveket. A borviadalra rosé, fehér és vörös kategóriában egy liter mintát várnak, amelyeket Matlag Attilának és Kondor Lászlónak lehet leadni. A pálinkamustrára 2,5 deciliter a leadandó kvóta, a böllérversenyre pedig 20 deka kolbászt, szalámit sonkát vár a zsűri. A szórakoztatónak ígérkező kulturális műsort a Pentelei Kéknefelejcs Énekegyüttes kezdi 16 óra 50 perckor. Utánuk, fél hatkor az Irisz Irodalmi Színpad műsorát műsorát láthatják, közben eredményhirdetés is lesz és bordalokat hallhatnak a résztvevők. A bál este fél hétkor kezdődik, a zenét a Parádi testvérek szolgáltatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!