Hírek

2017.06.23. 19:21

Pénteken adták át a Dunaújvárosi Egyetemen a végzést igazoló oklevelet

DUNAÚJVÁROS A Dunaújvárosi Egyetem sport- és rendezvénycsarnokában vehették át tegnap délután a végzős hallgatók a tanulmányaik elvégzését igazoló oklevelet.

Balla Tibor

Megszámlálhatatlanul sokszor hangzott már fel a „Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus" dallama, amire az egyetem talárba öltözött vezetése bevonul a diplomaátadó ceremónián, számukra rutinszerű az esemény. Nem úgy annak a kétszáztizenkét végzős diáknak, akiknek többsége először vett részt hasonló átadóünnepségen. Vélhetően a gazdasági és a kommunikáció szakon végző, mindösszesen huszonöt külföldi hallgató nem élt még át hasonló élményt. A most diplomázók közül összesen 42 diák kiváló minősítést kapott, ráadásul 11 magyar, valamint egy külföldi kitűnőként végzett az egyetemen.

Az egyetem stratégiai partnerei is képviseltették magukat, az emelvényen ott ült Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Endrei Katalin, az MVM Magyar Villamosművek Zrt. elnöki tanácsadója, az egyetem címzetes főiskolai docense, a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottja, Matuss Péter, az ISD Dunaferr Zrt. pénzügyi és számviteli igazgatója, Zsoldos Ferenc, a Paksi Atomerőmű Zrt. Technológiai Oktatási Osztály osztályvezetője, címzetes főiskolai docens, a Dunaújvárosi Egyetem Konzisztóriumának tagja, dr. habil Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Varga Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője, dr. Kovács Péter, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal hivatalvezetője, a Dunaújváros Felsőoktatásért Alapítvány kuratóriumi tagja, Bors Huba, a GYSEV Zrt. humánerőforrás-vezetője, az egyetem címzetes főiskolai docense, Lukács Péter, az MVM Paks II Zrt. üzemeltetési képzési osztályvezetője, az egyetem címzetes főiskolai docense, Suszter Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője, Kiss Attila, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, valamint az intézmény vezetői, dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese, dr. habil Palotás Béla, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, és a Hallgatói Önkormányzat elnöke, Kővári Dániel.

Köszöntő beszédében dr. habil András István, az egyetem rektora elmondta, a tavalyi diákokhoz képest az idei végzőslétszám hét százalékos növekedést jelent. A sikeres eredmények az innovatív oktatásnak és a különböző projekteknek is köszönhetőek. Támogatások nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Két fontos tényezőt említett. Az egyik, hogy „vannak álmaik, és ezek mellett kitartunk", a másik, hogy „vannak intézmények, amelyek hisznek bennünk, s támogatnak minket". Hiszem, hogy az alkalmazott tudományok egyetemeként tudunk tovább fejlődni - fogalmazott a rektor.

Köszönetet mondott azokért, amiket dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, Cserna Gábor polgármester és Dunaújváros önkormányzata, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő biztosított számukra.

Balogh Zoltán András jazztrombitás közjátéka után dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes ünnepi beszédében elmondta, immár második éve adnak át az alkalmazott tudományok egyetemeként diplomákat. „Folyamatosság és stabilitás jellemzi az intézményünket, amelyben biztos hátteret jelent Dunaújváros önkormányzata. Töretlen pályán halad előre a Dunaújvárosi Egyetem, amelynek vezetője 2022. június 30-ig továbbra is dr. András István lesz, az erről szóló kinevezést a jövő héten veszi át a rektor Áder János köztársasági elnöktől" - fogalmazott.

A végzősök fogadalmat tettek, majd dr. András István és az intézetigazgatók adták át nekik a diplomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!