Hírek

2016.02.05. 18:34

Pecsét Istvánnak gyűjtünk - itthon és külföldön egyaránt

Dunaújváros - Egyre fokozódó lendülettel folytatódik a gyűjtés Pecsét István javára, itthon és külföldön egyaránt.

Pekarek János

Botka Ágnes az egyik gyűjtőpont perselyénél. Istvánnak lesz

Kifogyhatatlanok vagyunk a Pecsét István gyógyulása javára indított akció híreiből. Az emberi jóindulat egyre újabb jeleivel találkozunk!

Valamint a rosszindulat jeleivel is... Akad, aki névtelenül (vagy még rosszabb: hamis névvel!) mocskolódik István ellen, hazug pénzszerző kampánnyal vádolja, s még abba is beleköt (név és arc nélkül, természetesen), hogy István rákbetegségével kapcsolatban "áttételekről", s nem "áttétekről" írtunk. Támogatottunk a nemtelen támadást megillető módon megválaszolta mindezt - én pedig a továbbiakban is áttételekről fogok írni: már csak azért is, hogy a mocskolódó érezze, hol a helye. (Pecsét István reakcióját az esetre a cikk végén közöljük változtatás nélkül)

De fontos dolgokról is: Istvánnak már az USA-ban is gyűjtenek, New Brunswick városában élő magyarok. Brüsszelben jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveznek február 12-re, az Internationale Deutsche Schule Brusselben, s a csapatonkénti 25 eurós nevezési díjat teljes egészében a gyógykezelésre ajánlják fel.

De nem csak a tengerentúlon, vagy Nyugat-Európában zajlik az akció. A Móra Ferenc Általános Iskolában február 17-én 18 órától jótékonysági Gymstick lesz Pecsét István javára Csapó Nórával: a belépődíj 1500 forint, ami ugyancsak teljes egészében István javára megy: az adomány címzettje maga is árulni fogja a jegyeket.

Mindemellett folytatódik a perselyes gyűjtés a városi közgyűlésben dolgozó pártok irodáiban, a Városháza földszintjén, a kórházban három helyen is, a fedettuszodában, a rácalmási polgármesteri hivatalban, a kulcsi vasboltban - és szinte minden nap nyílnak újabb és újabb gyűjtőpontok.

Ha pedig valaki banki átutalással kívánna hozzájárulni a súlyosan rákbeteg, Magyarországon és Európában már kezelhetetlen Pecsét István kínai gyógykezeléséhez, az megteheti a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számláján át: OTP 11736037-20550332.

 

 

 

I. rész

Sokat gondolkodtam, hogy válaszoljak e egy olyan embernek, aki 6 órája csinált magának hamis profilt a Facebook-on - abból a célból, mellyel egy rákbeteget sértegethet, mert az küzd az életéért -, olyan profilképpel, ami valószínűleg saját maga kivetülése.
Ha ennyire határozott véleményed van, akkor miért nem vállalod fel igazi arccal, és névvel a véleményedet.
Elmondom, mert a népharag elsöpörne, amit te is tudsz.

Nincs sok kérdés, csak egy. Ki vagy te? - Mered vállalni az arcodat, a kijelentéseidet szemtől-szemben, egy kerekasztal beszélgetés mellett.

Én felvállaltam az életemet, és küzdelmemet egy egész város előtt, mertem segítséget kérni, és segítségkérésem első lépcsőfoka az orvosi papírjaim lerakása a "Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány" asztalára. Hidd el abban egyértelműen le van írva minden feketén-fehéren.
Az általad „irritáltnak” nevezett kampányban, több mint fél éves munkám van, ami jelenleg itt tart, és továbbiakban is lesz benne munkám, hogy nap, mint nap találkozhass velem a médiában. Ezt megígérem.

De, azt is megígérem, hogy megérem a 29-et, és legalább még háromszor ennyit, ha nem négyszer, mert legyőzöm a rákot.
Továbbá az, hogy "állítólag" nincs immunrendszerem elég antipatikus kijelentés, ugyanis májtranszplantált vagyok (a Facebook profilképemből elég jól kivehető), ez bizony tény, és a tények makacs dolgok.

Tájékoztatlak ezenfelül, hogy tudatlanságodat sorról-sorra bizonyítod, ugyanis bármelyik transzplantált beteg megmondja, hogy az általa szedett gyógyszerek immunszupresszívek, vagyis csökkentik a szervezet immunitását, hogy ne lökje ki az idegen szervet. 

Vagyis minden transzplantált kockáztatja az életét mikor utcára lép, de ez nem azt jelenti, hogy be kell zárkóznunk a négy fal közé, mert vállaltuk az életmentő műtétet, mert vállaltuk az azt követő rehabilitációt, mert vállaltuk az azt követő kockázatokat, mert vállaltuk az azt követő orvosi kontrollt egy életen át, mert az életet választottuk.

Az pedig, hogy rákos vagyok, nem fogok összeomlani, nem fogom sajnáltatni magam, hanem szervezem a folyamatos "kampányomat", mellyel fenntartom a történetemet, és igen fotózkodok a gyűjtőpontoknál, mert meg akarom köszönni a veled ellentétes gondolkodásúak segítségét, hogy nem csak a pénzüket, lelki támogatásukat szeretném, hanem visszacsatolásként érezzék a Hálámat, hogy küzdök, és GYŐZNI fogok.
(Az pedig, hogy kocsival A-ból B-be visznek, majd haza, ahol összecsuklok, az már csak a hozzád hasonló rosszindulatú embereknek nem jut az eszébe, mert a kinyilatkoztatásaid szerint semmivel sem vagy tisztában)

Továbbá nem titkoltan szeretnék példát mutatni mindazon sorstársaimnak, akik hasonló betegségben szenvednek, hogy ne adják fel, küzdjenek, mert helyettünk senki fog, és merjenek segítséget kérni, mert Dunaújváros, és a környező agglomeráció a legjobb példa rá.
Lásd 5 párti összefogás a városban, szerintem ez elmond mindent.

Ha "üvegzseb" politikát szeretnél megteheted, csak nem ilyen formában, és stílusban.

Lázításod arra vonatkozóan, hogy a gyűjtés állása nincs közölve az sem nyert igazat, ugyanis a GoFundMe oldalamon (https://www.gofundme.com/helpistvan) folyamatosan nyomon követhető, valamint a privát számlámmal az alapítvány felé fogok elszámolni a számlakivonatommal.

A többi befolyt összegről pedig az általad látogatott duol.hu is beszámolt 2 hete.

Segítek, belinkelem a cikket, hogy lassan kezdj magadba szállni, és elgondolkodni azon, nehogy visszaüssenek az általad leírtak. ( https://www.duol.hu/ /tobb-mint-ketmillio-forint-gyult-mar-ossze )

Akik ténylegesen ismernek, nem pedig névlegesen, azok tudják, hogy szívesebben dolgoznék a szakmámban bányamérnökként – dolgoztam is benne -, mint rákosként a hozzád hasonló emberek megnyilatkozásait kelljen olvasnom.

( Mert a diploma megszerzése mellet is dolgoztam, nem csak az iskolapadban ültem, ezért is szeretném használni a megszerzett tudást. )
Nem célom profitálni a gyűjtésből, de lehet, hogy ez számodra elképzelhetetlen, annyit megmondhatok, hogy egy célom van: meggyógyulni.
Ha a kitűzött összeg közelében járok, már akkor elkezdem elindítani a folyamatot, legfeljebb nem eszek, nem iszok, nem tömegközlekedek annyit Kínában, mert gyógyulni megyek, nem üdülni.

Az általad emlegetett "áttételek" valóban szerepelnek a cikkekben, de saját részemről nyugodtan elnézem a szerkesztőnek, bár ez lenne a legnagyobb bajom az életben, hogy felcseréltem a klaviatúrán két egymás melletti betűt.

Valószínűleg veled ellentétben jobban tisztában vagyok az áttét fogalmával, sajnos az onkológiai papírokból egyértelműen kiolvasható "metastasis".

Segítek újfent, nem szeretnélek fogalomzavarba is hagyni: metastasis = áttét

folyt. köv...

II. rész

Szavaimat azzal szeretném zárni, melyet részemről a legfontosabbnak tartok, mely már túlmutat rajtam is, ugyanis vállaltam, hogy papírokkal a kezemben odamehessek majd egy döntnöki asztalhoz, hogy vegyék figyelembe ennek a különleges rákvariánsnak a gyógykezelési lehetőségeit. 

Tájékozott ember lévén gondolom tisztában vagy a "CCC", vagyis a kolangiokarcinoma, hétköznapi nevén epeúti rák folyamatával.
Segítek újfent, harmadjára is, mert mérnökként tudom, hogy "egy mérés az nem mérés, két mérés, csak fél mérés, három mérés, pedig EGY mérés" így eljutva hozzád is, végül megkaptunk EGY embert.

Szintén tény, ami még mindig makacs dolog, de az epeúti rákosokat nem teszik májtranszplantáció várólistára, mert a transzplantációt követően az immunrendszert gyógyszeresen leépítik az idegen szerv miatt így, amikor a szervezetnek a legnagyobb szüksége lenne a védekezőképességére egyszerűen nincs.

Továbbá eme ráktípusra célzott gyógyszeres kezelés nincs, de nem is lenne lehetséges az immunszupresszánsok miatt, melyekkel összeegyeztethetetlenek. 

A kemoterápia nevezetű eljárásra pedig nem rezisztens, célzott sugárkezelést is saját felelősségemre vállaltam, mert abban a helyzetben nem volt más lehetőségem, hogy megakadályozzam a további áttéteket.

Egyedül hoztam meg a döntésemet, mert kemoterápiát nem vállaltam.
Epeútrák 5 éves túlélési esélye 3%.

Kedves együtt érző olvasóimban itt fogalmazódik meg a kérdés, hogy akkor engem miért transzplantáltak le.

A válasz pedig a következő, engem PSC (Primer Szklerotizáló Cholangitis) miatt vettek föl a donorlistára, mely a májon belüli epeút elzáródását jelenti, de az egy még hosszabb történet lenne.

Ezt a ráktípust nem lehet képalkotó vizsgálatokkal észrevenni, mivel a májrák egy igen szélsőséges, és ritka fajtája, nem körülhatárolható a CT felvételeken.

Így a transzplantáció utáni citológiai vizsgálatok kimutatták, hogy új fejezetet nyitottam az onkológiába, mert nem transzplantálhattak volna le a már jelenlévő epeúti rák miatt.

Bebizonyíthatom, hogy transzplantációval, és az azt követő immunrendszer nélküli állapotban is le lehet győzni ezt a ráktípust.
Ha sikerül, jön az a bizonyos asztal, melyet pár sorral fentebb említettem, és az elkövetkező epeúti rákosoknak (sajnos lesz ilyen) lehetőségük nyílhat a májtranszplantáció várólistára való felkerülésre, majd az ezt követő sebészeti krióabláció (CSA) eljárásra, bízva az OEP asztalában.

( Az Egyesült Államokban, és Kínában 1998 óta végeznek kriósebészeti beavatkozásokat, jelenleg a rákgyógyítás TOP kategóriája. )
Évente lehet, hogy "csak" pár tíz emberről beszélünk, de évekre, évtizedekre kivetítve több száz ember, akiknek családjuk, feleségük, gyerekeik vannak, így a szám máris elérheti a több ezer embert érintő kitettséget.

Ők is meggyógyulhatnak, mely nem csak az én, de segítőim, adományozóim érdeme is.

Dunaújváros győzelme lesz.

Én ezt teszem le életem asztalára, egy várossal karöltve bízom benne, hogy későbbi epeúti rákban szenvedő embereket fogunk megmenteni.

Azt, hogy te, vagy a hozzád hasonlóan gondolkozók mit gondolnak, erre csak annyit tudok mondani, hogy csináljátok utánam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!