Hírek

2017.07.26. 20:13

Kínai magány... - Pecsét István harca

DUNAÚJVÁROS Sehogy sem akarnak rendbe jönni a dolgok a város és környéke támogatottja, Pecsét István számára.

Pekarek János

Nem jól állnak Pecsét István barátunk dolgai ott, a messzi Kínában! Alig egy hónapja, hogy (már másodszor) kiutazott Guangzhou városába, folytatni az átültetett mája kilökődési folyamata miatt kényszerűen megszakított, bár igen jól alakuló rákkezelést, amikor ismét kiújult nála alapbetegsége, a Crohn-szindróma, a belek gyulladása. Ez nem csak annyit jelent, hogy külön kezelésekre van szüksége egy másik kórházban: ez pénzügyileg is megterheli István gyógykezelését.

A Crohn-betegség, vagyis a bélgyulladás alatt Istvánt nem kezelik a rákos daganat miatt. Hamarosan kiderül, mikor folytatják ezt a kúrát: a feltétel a bélrendszer egészsége. István tíz (!) kilót fogyott a hányás és hasmenés miatt, és sok pénzt kellett költenie alapbetegsége vizsgálatára és a kezelésekre.

István optimista és nagyon bizakodó volt Kínába indulásakor. Szorítunk érte!
Fotó: Ady Géza

Attól tart, hogy az NK-sejtes rákgyógyításra összegyűjtött és félretett pénze nem lesz elég az előttünk álló, fél évre tervezett beavatkozásokra. Ez az idegesség persze nem segíti elő a gyógyulását sem, holott most az lenne a legfontosabb, hogy újra megerősödjön.

Édesapja lapunknak elmondta, hogy feleségével heti rendszerességgel küldenek pénzt fiuknak, rendszerint néhány tízezer forintot, amit össze tudnak gyűjteni gyakorlatilag éjjel-nappal tartó munkával, de ez kevés. Egyelőre annyit tudunk, hogy a probléma híre eljutott a város önkormányzatához is. Minden baj mellett erősen igénybe veszi Istvánt a távollét, a távolság, a magány, szeretteinek hiánya is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!