Hírek

2016.09.09. 20:42

Parlamenti képviselő lesz Pintér Tamás

Dunaújváros – Hétfőn, az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitányán leteszi képviselői esküjét Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi elnöke. Emiatt pénteken lemondott közgyűlési tagságáról.

Gallai Péter

Pintér Tamás Novák Előd lemondása után kerül be a parlamentbe, ugyanis a Jobbik országos vezetése őt jelölte a mandátumra. Miután a Nemzeti Választási Bizottság ezt jóváhagyta, s pénteken jogerőre is emelkedett, a dunaújvárosi politikus hétfőn leteheti országgyűlési képviselői esküjét. Pintér Tamás elsőként az NVB elnökétől, dr. Patyi Andrástól veszi át megbízólevelét, majd a 13 órakor kezdődő ülésen, amely Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődik, teszi le az esküt. Ezt követően be is kapcsolódhat az országgyűlési munkába. Mint elmondta, a törvényalkotási bizottság tagja lesz, ahol a 04-es választókerület képviselője, a fideszes dr. Galambos Dénes is tag. Pintér Tamás pénteken arról is tájékoztatta lapunkat, hogy tegnap – az összeférhetetlenségi szabályok miatt – írásban jelezte Cserna Gábor polgármesternek azt: lemond dunaújvárosi közgyűlési tagságáról.

– A párt országos vezetésének, a helyi szervezet javaslata alapján harminc napja van arra, hogy a helyemre a tizenkét fős választási listáról valakit jelöljön. Amennyiben ez nem történik meg, akkor automatikusan a listán következő személy kapja a mandátumot. Azonban erre nem kerül sor, a jövő héten bejelentjük a Jobbik jelöltjét, hogy a következő rendes közgyűlésen máris letehesse esküjét – tette hozzá Pintér Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!