Hírek

2009.07.30. 02:27

Parlagon hagyjuk-e a parlagfüvet? Nem!

Dunaújváros - Le a parlagfűvel! Július 2. óta zajló akciónk végkifejletéhez közeledik, saját kezűleg is irtani fogunk!

Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton, reggel nyolc óra, Béke körút és Mátyás király út kereszteződése, az állatkereskedés az állatklinika előtt: itt találkoznak a Pannon Lapok Társasága (PLT) dunaújvárosi dolgozói közös és direkt parlagfűirtásra!

Valamint ide várjuk olvasóink közül is mindazokat, akik hajlandók önkezükkel is részt venni ebben a küzdelemben!

Úgy gondoljuk, hogy reggel nyolctól kilencig számottevő kárt tudunk tenni egy, a találkozási ponthoz közeli parlagfű-mezőben, a Dunanett Kft. tevékeny segítségével. Kérjük, hozzanak magukkal védőkesztyűt - arcot takaró maszkot talán fölösleges, mert a parlagfű a jelek szerint akkor még nem fog virágozni. Mindazonáltal allergiás segítőink maradjanak otthon! Akció ide vagy oda: se egy légzőszervi rohamot, se egyetlen bőrkiütést nem ér meg a dolog.

Parlagfű-ellenes akciónk ezen súlyos, és egyre többeket érintő allergiát okozó növény virágzási ciklusának közeledtével ugyancsak végéhez érkezik a napokban. Azonban addig még egy PLT-szintű bevetésre kerül sor - alig tudunk válogatni a helyszínekben...

Olvasóink ugyanis, mint eddig, most sem szűkölködnek a bejelentésekkel. Sorsoláson (a tét: kerti bútor) részt venni nem kívánó társadalmi munkatársunk névtelenül jelezte, hogy a városi Búzavirág utca 31. számnál látott parlagfű-csoportot. Várkonyi Tamás a vasútállomás melletti, leendő hajléktalan-szállónál fedezett fel e gyomnövényből.

Már-már veteránnak nevezhető parlagfű-harcosaink is újra jelentkeztek: Gévai Gábor Adonyból közölte velünk, hogy a szőlőhegy alsó sora melletti dűlőútnál látható volt kétméteres, rekordgyanús parlagfű-parcellát eltüntették ugyan - csakhogy közben levágták a nevezett dűlőút keleti oldalán lévő több hektáros mezőgazdasági tábla termését is, és ott most (mi más?) parlagfű terem...

Bognár Károly is újra szóvá tette szerkesztőségünkben, hogy a dunaújvárosi Tanya 1052 környékén (kevésbé tájékozottaknak: a vasmű tűzállógyári kapujához vezető úttól a vasúti töltés felé kanyarodó dűlő végén jobbra...) még mindig áll a parlagfüvet és számos más gyomnövényt tartalmazó növénytani bemutatóhely, bár az önkormányzatnál többször intézkedést ígértek. (Megtudtuk: intézkednek is, eddig a tulajdonviszonyokat bogozták ki.)

De a legfontosabb, hogy lehetősége nyílik minden környezetbarátnak parlagfüvet irtani, velünk, szombaton reggel nyolckor, a Béke városrészben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!