Hírek

2010.05.12. 02:29

Parázs nyár jön

Dunaújváros - A városi nagyrendezvényekről tartottak tegnap délelőtt sajtótájékoztatót az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda székházában. Jön a nyár - strand, sziget, parázs szerelem...

Szabó Betty

Elhangzott: a város likviditási gondjai ellenére mindegyik rendezvényre jut pénz. A városi szervezésűeken kívül számos más helyi programot is sorra vettek: ilyen a csütörtökön kezdődő Diákköztársaság, a főiskolások fesztje, vagy például a Nagy Sportágválasztó, amit május 14-15-én tartanak a Vasvári iskolában, illetve az uszodában.

S ha már május: 22-én és 23-án motorcsónak világbajnokság csalogatja a nagyérdeműt az alsó Duna-partra.

E hónap utolsó hétvégéjén aztán a legmagasabb fokozatra kapcsolnak az öböl partján. Pénteken koncertek: itt lesz Keresztes Ildikó és Deák Bill Gyula, valamint a Hollywood Rose. Szombaton délelőtt esélyegyenlőségi nap, mégpedig a másnapi, vagyis vasárnapi Elvarázsoló Liget helyén. S a fő esemény: a Parázs-Varázs. Már lefoglalták mind a kétszázötven asztalt! Lesz sárkányhajó verseny is, ami szintén népszerű eseménye a családi hétvégének, s mint megtudtuk, a versenyre még lehet nevezni.

Harmincadikán, vasárnap pedig: gyereknap. A spórolás jegyében nem lesz kisvasút (ezzel mintegy 8-900 ezer forintot takarítanak meg), idén a volán szállítja le a népeket.

Júniusban Kohász-kupa, Forma 2-es motorcsónakverseny, majd Nyárköszöntő a Szalki-szigeten.

Éppen ezért rákérdeztünk: mikor lesz fogadóképes állapotban a sziget?

Cserni Béla elmondta: a lehetőségekhez igazítják a teendőket. A szigetre sok pénz kellene, de reméli: két-három éven belül sikerül a Szabadstrand környékét teljes mértékben kiépíteni, a megfelelő vendéglátóhelyekkel, játszótérrel. Az idei szezonra igyekeznek rendbetenni a sportpályákat, a strand melletti plázst. Az e heti közgyűlésen téma lesz a sziget, a DVG hatéskörébe utalják az üzemeltetést. Szó esett a volt Remix esetleges megnyitásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!