Hírek

2009.04.22. 02:29

Óvodások körlánca

Dunaújváros - Óvodások vették birtokukba tegnap a Szalki-szigetet! Rigókat, fakopáncsokat lestek meg, százszoszépet és nefelejcset kerestek, és közben nagyokat nevetve játszottak. A cél, hogy a gyerekek rácsodálkozzanak a környezetre.

Szigeti Sándor

Áprilisi hó hullott tegnap a Szalki-szigeten, na persze, nem olyan igazi, csak a nyárfák pihéje kapaszkodott bele a fűszálakba különös fehér takarót alkotva néhány helyen.

Ez azonban nem zavarta a Körlánc-program ifjú résztvevőit, akik négy állomás érintésével kényelmes tempóban bebarangolták a Szalki-szigetet.

A dunaújvárosi ovisokat környezetvédelmi játékokkal várták az egyes helyszíneken. Távcsővel madarakat figyelhettek meg, és az állathatározó alapján fel kellett ismerniük a rigót, a fakopáncsot vagy a vadkacsát. Kártyákat kaptak, és a rájuk rajzolt irágokat meg kellett keresniük a helyszínen.

- Az USA-ból indult Körlánc-programnak a lényege, hogy a gyermekek már kis korban felfedezzék, megszererssék a környezetet, rácsodálkozzanak a szépségeire. A Körláncot nagyjából öt éve tervezzük a Föld Napi rendezvények köré. Az elmúlt évek során szépen kinőtte magát Dunaújvárosban. Az idei játékos délelőttön valamennyi dunaújvárosi óvoda részt vett, összesen százötven gyerekkel - mondta el Kovácsné Lévai Mária.

A főszervező Szivárvány Óvoda vezetője hozzátette: évente más-más helyszínre viszik a rendezvényt: megrendezték már a Baracsi úti arborétumban, a vidámparkban, amikor még működött ott állatsimogató. A társadalmi környezet megismerése jegyében jártak a főiskola új épületében, és Pentelén is, ahol a város gyökereit kutatták közösen a gyerekekkel. - Fontos, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék városukat, és akár a szüleiket is elcsalják felfedező körutakra tette hozzá Kovácsné Lévai Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!