Hírek

2015.06.09. 16:20

Óvodások kalandozásai az Alsó Duna-parton

Dunaújváros - A Föld Napjához kapcsolódó hagyományos tavaszi szemléletformáló Körlánc programját ezúttal június elejére halasztotta a Dunaújvárosi Óvoda. Játékos próbák az Alsó Duna-parton.

Szabó Szabolcs

„Lábat rajtam ne keress, / Léptem mégis oly sebes. / Éjjel-nappal szaladgálok. / S mégis ágyban maradok!" – e fejtörőként is szolgáló mottó olvasható a Körlánc névre hallgató program ajánlójában.

Képeinken a Bóbita, az Aprók Háza, a Mesevár óvodák csapatai, akik lelkesen teljesítették a Körlánc feladatait kedd délelőtt az Alsó Duna-parton. Fotó: Ady Géza

A Dunaújvárosi Óvoda ezúttal nem a Föld Napjához kapcsolódóan április végén, hanem a nyár elején, kedden hívta tagegységeinek ifjú felfedezőit Duna-parti túrára.

Az Óvoda által szervezett közös programok célja a figyelemfelhívás: a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása, valamint a természeti és társadalmi környezetünkkel való harmonikus együttélés képességének kialakítása.

Ennek szellemében kedden délelőtt is több helyszínen számos izgalmas próba várta a gyerkőcöket. A Körlánc felfedező túrája ezúttal az Aratók szoborcsoporttól indult és az állomáshelyek érintésével egészen az Alsó Duna-parton található játszótérig kellett eljutniuk a csapatoknak.

A játékos feladatok során az óvodások megismerkedhettek a Duna-part növényvilágával, az öböl csodáival és még egy rövid rendőrségi bemutató is várta a kicsiket, akiknek bőven kijutott a bölcs tanácsokból is.

Az egyik óvodapedagógus külön ki is emelte, reméli felnőttként is kamatoztatják majd a Körlánc túrán tanultakat, hiszen a ma felnőttjei gyakran megfeledkeznek az alapvető szabályokról. Például, hogy az üres, már elhasznált műanyag flakonoknak nem a bokorban van a helyük, hanem a közeli szeméttárolóban. Azért bízzunk benne, hogy a gyerkőcök még szüleiket is megnevelhetik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!