Hírek

2010.01.28. 03:28

Őszre megújulhat több iskola

Dunaújváros - A szakképző iskolák felújítására, a gyakorlati képzés eszközeinek fejlesztésére 600 millió forintot nyert el a Térségi Integrált Szakképző Központ.

Szabó Betty

 

A TISZK szakmai központja a dunaújvárosi Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagiskolája lesz. A pályázati összeg felét erre az épületre költik: megújul az iskolautca és hat szaktanterem, és elvégzik a szükséges akadálymentesítést is.

 

A Rudas iskolában egy taniroda teljes felújítását tervezik, az utcakép, a külső megjelenés szempontjából azonban lényegesebb, hogy az intézmény nem túl tetszetős bejárata is megújul.

 

A Gárdonyi iskolában dolgozik a TISZK menedzsmentje: itt nem csak irodákat alakítanak ki, de egy világszínvonalú oktató- és konferenciatermet is létrehoznak. A megyében az Eötvös iskolában hegesztő- és lakatosműhelyeket építenek, felújítják az öltözőket és a zuhanyzókat is, a mai kor igényei szerint.

 

A közbeszerzési felhívás tárgyalásos eljárás keretében, mintegy nettó 149 millió forint értékű fejlesztésről szól - ennyibe kerül a négy iskola felújítása. Csapó Gábor hozzátette: a projekt megvalósítását uniós forrásból és a két fenntartó - a dunaújvárosi, valamint megyei önkormányzat - önrészéből valósítja meg a TISZK.

 

Az ajánlatokat az építőipari vállalkozások 2010. február 18-ig adhatják le - tehát meglehetősen szűkre szabott a pályázási idő. Ha a közbeszerzés sikeres lesz, már tavasszal elkezdődhetnek az építési munkák az intézményekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!