Hírek

2014.07.29. 18:35

Vasárnap zárul a Skicc egyesület nyári alkotótábora

Dunaújváros – Vasárnap zárul az utóbbi évek legnépesebb nemzetközi alkotótábora a főiskola csónakházában.

Szabó Szabolcs

Július 18-án bontott zászlót a Dunaújvárosi Főiskola csónakházában az immáron hetedik alkalommal jelentkező nyári alkotótábor a Skicc Művészeti Egyesület szervezésében. Az idei seregszemlére igazi nemzetközi csapat verbuválódott, hiszen hat nemzet tehetséges alkotói dolgozhatnak együtt.

Az tábort „Kulturális híd" mottóval címkézték fel a szervezők, jelezve az alkotótelep küldetését, és bízva abban, hogy a különböző kulturális és művészeti háttérrel rendelkező képzőművészek együttműködésének köszönhetően érdekes és értékes munkák születnek majd. A vasárnapi táborzárás előtt már elmondható, remek alkotásokat szemlézhet majd az őszi Skicc-tárlat közönsége.

Pats József, a Skicc nyári alkotótelepének szervező-mindenese lapunknak elmondta, remek közösség kovácsolódott össze az elmúlt tíz napban. A tábor vendégei ezúttal is az itt készült munkákkal fizetnek majd, a termés legjavát a tervek szerint a Dunaújvárosi Főiskolán szeptemberben jelentkező kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők.

A Skicc nemzetközi művészeti táborának résztvevői:

Korea: Hye Young Kim, Sua Lee, Hu Xiaoxing, Louis Song.

Magyarország: Fazekas Levente, Kárpáthegyi István, Lányi Zoltán, Szenográdi Szabina, Lichner Barbara, Pats Dániel, Pats József, Hegyesi Katinka, Várkonyi György, György Csaba „Borgó", Körmendi Sándor, Bozsóki Bettina.

Ausztria: Joseph Wurm, András Bálint, Hansi Hubmer.

Románia: Mihai Gules, Anca Mica, Mirela Ungureanu.

Izrael: Ron Fischer.

Szlovákia: Paula Uhrinova.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!