22°
11°

Több ezer embert várnak a pénteki őrült nagy egyetemi partira

Dunaújváros - Január elsejétől az alkalmazott tudományok egyeteme címet viseli a dunaújvárosi felsőoktatási intézmény. Úgy gondolták, ezt egy nagy bulival is megünneplik pénteken az egyetem előtti téren, méghozzá a város és a környék lakóival együtt.

Nagy nap volt 2016. január elseje a Dunaújvárosi Főiskola életében, ugyanis onnantól szintet és rangot ugorva, Dunaújvárosi Egyetemként működik tovább az intézmény. Így a DF rövidítést elfelejtve a DUE mozaikszót kezdhetjük megtanulni. Ebben a folyamatban február 5-én pénteken rögtön egy nagyon kellemes tanítási délután és est vár a hallgatókra .

– Azt gondolta a campus vezetése, hogy az egyetemmé válást ne csak házon belül ünnepeljük meg, hanem a város, a környék lakosságával együtt, hiszen Dunaújváros a bölcsőnk. S egyben köszönetet is szeretnénk mondani partnereinknek, a dunaújvárosi önkormányzatnak ezzel a nagyszabású, ingyenes rendezvénnyel, ami egyben beiskolázási kampányunk utolsó állomása is – kezdte Kővári Dániel, a DUE rendezvényszervezője, aki a DUDIK fesztivál stábtagjainak segítségével, azaz kipróbált csapattal dolgozik együtt a pénteki buli rendezésében.

Kővári Dániel, a DUE rendezvényszervezője mutatja, hogy a főépület előtt lesz felállítva a színpad, a lépcső alatti tér lesz a közönségé

Kővári Dániel hozzátette, tény, februárban nem nagyon szoktak szabadtéri koncerteket szervezni, de nem akartak nyárig várni az eseménnyel. Ennek ellenére bízik benne, így is nagyon sokan lesznek kíváncsiak a fellépőkre. – Mindenképpen szerettünk volna helyi zenekart is meghívni, akiket a Pentele Ska Club képvisel majd. A Twentees egy feltörekvő hódmezővásárhelyi csapat, nagyon sok jót hallottunk róluk. Nagyon nehéz volt megtalálni azokat a zenekarokat, akiket minden korosztály kedvel, de végül azért esett a választás a DJ Dominique, Kerozin, Kozmix hármasra, mert őket elég sokan ismerik. Ma és húsz éve is buliztak a zenéjükre az emberek. Mindenképpen szerettünk volna egy külföldi csapatot is elhozni, ezzel is emelve a színvonalat. A 2000-es évek egyik slágercsapatát sikerült Dunaújvárosba hozni, akik több mint tíz éve jártak Magyarországon. Már kaptunk kérdést ezzel kapcsolatban, és elmondhatjuk: igen, az eredeti Groove Coverage érkezik Németországból, amely manapság is megállás nélkül koncertezik.

Kérdésünkre a szervező elmondta, megtörténtek a bejárások, minden szakhatósági engedély birtokában vannak. A színpadot az egyetem főépülete előtt állítják fel, a lépcső előtti terület, azaz az egész park a közönségé lesz. A szökőkutat a DVG Zrt. szakemberei már bedeszkázták, rá lehet majd állni. A koncertek alatt a campus épületét fényfestéssel világítják meg, a térre pedig plusz lámpákat szerelnek. Kővári Dániel azt mondta, több ezer látogatót várnak a közös ünnepre.

A program

17 óra: Twentees. 18 óra: Pentele Ska Club. 19.15 óra: DJ Dominique. 19.30 óra: Kerozin. 20 óra: DJ Dominique. 20.15 óra: Kozmix nagykoncert. 21.15 óra: DJ Dominique. 21.30 óra: Groove Coverage. Az eseményen biztonsági szolgálat, egészségügyi szakszemélyzet, valamint a tűzoltóság is vigyáz a látogatókra. Az egész estés rendezvény alatt a vendégek számára mobil toaletteket biztosítanak és italpultokkal is készülnek a várhatóan több ezres tömegre.

 


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
4
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
5
Már kézben vannak az első jogosítványok
Hazai pályán a Dunaferr
Gróf András
Pénteken este érkezik a Bőny-Szavill Consulting
történelmi helyzet / 2 órája
Katalónia elnöke csütörtökön kihirdetheti a függetlenséget
De csak akkor, ha a spanyol kormány felfüggeszti a térség autonómiáját.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
kézilabda / 4 órája
Siófoki önbizalom
csoportbeosztás / 4 órája
Európa krémje
Gallai Péter
Medálokat is hoztak Mórról / 4 órája
A nyári szünet máris úszóversenyek
Gallai Péter
Egy edzésen lehet, jobban elfáradnak / 4 órája
Nem volt velük egy súlycsoportban a Tatabánya
GALLAI PÉTER
jégkorong / 4 órája
A dunaújvárosi jégkorongcsapat nem játszott rosszul
AGÁRDY CSABA
Petőfi egészségnapok / 4 órája
Önfeledt játék, sok tanulással egybekötve
Pekarek János