Hírek

2016.12.12. 19:25

Országszerte gyűjtöttek a családoknak a civilek

Dunaújváros - Ajándékcsomagokat adtak át a Családok Átmeneti Otthonában szombaton egy civil szervezet aktivistái.

Pekarek János

Akár hagyományosnak is mondhatjuk azt a bensőséges, vagy inkább: családias kis ünnepséget, amelyet szombaton este rendeztek civilek a Frangepán utcai Családok Átmeneti Otthonában.

E civilek az internet legnagyobb közösségi fórumán szerveződnek Ingyen elvihető" csoport címén: s e névnek megfelelően nehéz helyzetben lévő családok között próbálnak kapcsolatot teremteni olyan holmik ürügyén, amelyekre az egyik családnak már nincs szüksége, a másiknak viszont még nincs lehetősége. Ilyenkor vihetik ingyen a felderített tárgyakat.

Ha már így belelendültek, a csoport dunaújvárosi tagjai úgy gondolták, hogy az igazán nehéz helyzetben lévő családok nálunk az önkormányzat által létrehozott és fenntartott átmeneti otthonban élnek. Ha valakiknek, akkor nekik igazán szükségük van támogatásra.

A Családok Átmeneti Otthonában szervezett ajándékosztást kísérő táncműsor egy részlete Fotó: Zsedrovits Enikő

Különösen így, karácsony közeledtével. Kissné Simon Erzsébet és Simon Gabriella ezért az ő számukra szervezett külön gyűjtést a közösségi oldalon.

A gyűjtött holmikat pedig szombaton este kicsiny, műsoros ünnepség alkalmával adták át az igazán rászorulóknak: tizenkét családnak, akik ideiglenesen nevelnek az átmeneti otthonban 22 kisgyermeket.

Ennek keretében meseelőadást szerveztek a kicsiknek az általuk feldíszített karácsonyfa előtt. Majd moderntánc-előadás szerepelt a műsoron.

Az előadás után kiosztották az ajándékcsomagokat. Felnőtt- és gyermekruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket, mosószereket, süteményeket gyűjtöttek számukra.

Eddig a szikár tények. Az akció értelmét viszont azok a gyerekszemek és azok a meghatódott felnőttarcok adták, akik mindezt kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!