Hírek

2017.08.25. 18:00

Országszerte elindulnak a zarándokok a gyermekre várókért

A Mária út hazai szakaszán szomszédos települések között rendeznek szombaton zarándoklatokat.

Pekarek János

A hazai Mária Út Egyesület hagyományos 1Úton zarándoklatát idén a gyermekre váróknak ajánlják. A nemzetközi zarándoknapot augusztus 26-án, azaz szombaton rendezik országszerte.

Zarándokok Kulcson a kereszt felállításakor Fotó: Zsedrovits Enikő

Ebből az alkalomból szomszédos települések között tesznek kisebb túrákat a résztvevők a Mária út magyarországi szakaszán. Ez a nemzetközi zarándok-útvonal két fő ágból áll: az ausztriai Mariazelltől a székelyföldi Csíksomlyóig, illetve a lengyelországi Czestochowától a boszniai Medjugorjéig vezet. A két útvonal Budapestnél találkozik.

A minket is érintő zarándoklat szombat reggel nyolc órától indul a pentelei római katolikus templomtól, ahol Kovács István görögkatolikus parókus áldja meg a résztvevőket. Innen a Mária úton, azaz a Duna-parton vonulnak a zarándoklat résztvevői Rácalmás érintésével Kulcsra, ahol a Mária út részét képező kulcsi keresztnél lesz a zarándoklat végpontja.

Ugyancsak szombaton, reggel kilenc órakor indulnak az adonyi Czigler-tótól ugyanehhez a kulcsi kereszthez a zarándoklat ottani résztvevői. Várhatóan délben találkoznak Kulcson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!