Hírek

2017.02.02. 19:35

Örökös ökoiskola lett

Dunaújváros - Az idei tanévben, a Gárdonyi Géza Tagintézmény sikeres pályázatának köszönhetően az év végén átvehette az Örökös Ökoiskola címet.

Balla Tibor

Azok az általános iskolák, amelyek egymást követően harmadik alkalommal elnyerik a három évre szóló ökoiskola címet, megkaphatják ezt a magas szintű állami elismerést.

Az ökoiskolai program az intézményi innováció részét képezi, amely 2010/2011-es tanév óta a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola pedagógiai programját gazdagítja.

Az ökoiskola abban különbözik egy átlagos iskolától, hogy működésének egyik központi területe a fenntarthatóság pedagógiája. Az ökoiskolában nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén.

Gárdonyis elsősök már dicsekedhetnek, hogy ökoiskolába járnak
Fotó: Ady Géza

Az Örökös Ökoiskola cím a legmagasabb állami elismerés, amit oktatási intézmény kaphat a természet- és környezetvédelem, az egészségvédelem, valamint a fenntarthatóság pedagógiája terén nyújtott kimagasló teljesítményéért.

A címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közösen adta át. A hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján a Gárdonyi iskola nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az iskolás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatokra építő, azaz tevékenységorientált környezeti és fenntarthatóságra nevelésben részesüljön.

Az örökös cím nemcsak a Gárdonyi iskola színvonalas nevelő-oktató munkát minősíti, hanem az intézményben oktató pedagógusok elhivatottságát is igazolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!