Hírek

2015.08.09. 10:56

Óriás szeretettakaró - Gyermekotthonok lakóinak ajánlják fel a darabokat

Dunaújváros - Mint egy nagy ölelés, olyan az óriástakaró, amelynek darabjait jólelkű, segítőkész és ügyeskezű hölgyek készítik szerte az országban, így Dunaújvárosban és környékén is.

Körmendi Erzsébet

Tavaly összesen 625 négyzetméter (Guinness rekord) volt az óriástakaró, amelyet civil önkéntesek kezdeményezésére készítettek az ország ügyes kezű lányai, asszonyai. A hihetetlenül szép és nagy művet aztán darabjaira bontották és 400 gyermek kapott belőle saját, személyre szóló takarót. A négyzeteket több mint száz, kézimunkát szerető ember készítette szívvel, lélekkel.

Rengeteg óriástakaró darab postán érkezik Csákberénybe. Horváthné Ica egy borítékot bont ki Fotó: Zsedrovits Enikő

A nagyszerű összefogás, a varázslat idén is folytatódik: még a tavalyinál is nagyobb takarót szeretnének összeállítani augusztus 29-én Csákberényben, ahonnan a kezdeményezés fakad. Dunaújvárosban nem is egy nap volt, amikor összegyűltek a helyi és környékbeli hölgyek, és speciális horgolásos, kötéses technikával készítettek takaródarabokat, amelyek majd részei lesznek a nagy műnek.

Az ország minden tájáról gyűlnek a darabok, amelyekből összeállítják az óriást augusztus 29-én

Csobán Erikától, az akció ötletgazdájától tudjuk, hogy az ország minden régiójából vannak csatlakozóik, és folyamatosan érkeznek a felajánlások.

- Már most tudjuk, hogy látványos lesz a nagy mű, ugyanis a tavalyinál két-háromszor nagyobb óriástakarót sikerül majd összeállítaniuk a rendezvény napján mondja Erika. Nagyon szépen lefölözték a tavalyi Guinness rekordot, mert már most bővel a kétszeres mennyiségnél tartanak. Múlt évben száz-százötvenen, idén pedig legalább kétszázan dolgoznak azon, hogy káprázatosan színes és szép legyen a nagy szeretettakaró, amelynek csodálatos darabjait most is gyermekotthonok lakóinak ajánlják fel szerte az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!