Hírek

2017.08.06. 17:00

Nagyszabású fejlesztés kezdődik a helyi szennyvíztisztító-telepen

A legutóbbi rendkívüli közgyűlésen több, a csatornázáshoz és a szennyvízkezeléshez kapcsolódó kérdésben döntöttek a képviselők. Összegzés.

DH-információ

A közgyűlés elfogadta a pályázati forrásból megvalósuló "Dunaújvárosi szennyvíz agglomeráció csatornázása és csatornahálózat fejlesztése" elnevezésű projekt kivitelezői szerződését. A beruházás több települést is érint. A beruházás célja egyrészt Kulcs területén a csatornahálózat kiépítésével a belterületen keletkező szennyvizek elvezetése, s olyan helyre juttatása, ahol a kezelés megfelelően megoldott. A lehetőségeket megvizsgálva a dunaújvárosi telepre szállítás a leggazdaságosabb, optimális megoldás - áll az elfogadtott határozati javaslatba. A további feladat a rácalmási szennyvíztisztító-telep kiváltása, mivel működése nem gazdaságos, működését folyamatos bírságok nehezítik. Dunaújváros esetében pedig a külső területek - északi városrész - bővülése, terjeszkedése miatt folyamatosan nő az új belterületi ingatlanok, lakosok száma, akik számára a csatornahálózat bővítése fontos fejlesztést jelentene. A vállalkozói szerződést hamarosan aláírják a kivitelező céggel.

Nagyszabású fejlesztés kezdődik a helyi szennyvíztisztító-telepen is a közeljövőben Fotó: ZsE

Több, a dunaújvárosi szennyvíztisztító teleppel kapcsolatos kérdésben is voksoltak a képviselők.

Egy korábbi ülésén már döntött arról a közgyűlés, hogy az egyre bővülő szennyvízkezelési feladatok miatt indokolttá vált a dunaújvárosi szennyvíztisztító-telep, valamint három medencéjének és a számos eszköznek a felújítása. A város közbeszerzési eljárás keretében keresett kivitelezőt. Mint a múlt hét csütörtöki ülésen kiderült, a leginkább előnyös ajánlatot tevő cég mintegy 148 millió forintot kér a munkálatokért. Ezt az összeget a közgyűlés megszavazta a kivitelezőnek.

Lapunk úgy értesült, idén nyáron már nem számíthatnak rendkívüli közgyűlésre a képviselők, következő ülés szeptemberben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!