Hírek

2017.02.10. 17:40

Olajos ügyek - Több mint erős véleménynyilvánítás

Dunaújváros - A parkolás és az ebből fakadó konfliktusok örök témát jelentenek. Vannak páran, akik tovább mennek a verbális véleménynyilvánításnál.

Szabó Szabolcs

Az ország megyei jogú városainak jelentős többségénél évek, évtizedek óta működik valamilyen formában fizetős parkolórendszer. Dunaújvárosban a táblákkal jelzett területeken díjmentesen parkolhatnak az autósok. A belvárosban és több városrészben is azonban gyakorta több autó keres parkolóhelyet, mint amennyit az adott kínálat elbír.

Az autósok egy része e problémát úgy orvosolja, hogy nem a megadott területen parkol, vagy önhatalmúlag a közterület egy részét használja várakozás céljából. A fentiekben csak pár aprócska epizódot említettünk a nap mint nap lejátszódó parkolási csatákból, amelyekből számos konfliktus is akad.

Talán nem az olajos kezelés a legjobb módszer a parkolási viták kezelésére
Fotó: DH-illusztráció /Zs.E/

A közelmúltban kereste fel a DH-t egy olvasó, aki azt panaszolta, hogy a Vasmű úton többször is - vélhetően használt étolajjal - öntötték le gépjárművét. Valaki, vagy valakik, így tudatták: rossz időben és rossz helyen parkolt. Olvasónk kiegészítésként elmondta, az általa említett három eset egyikénél valóban nem a kijelölt helyen állt meg személygépjárműjével, ám mindössze tíz percet tartózkodott a "tiltott" zónában.

Az "olajos" leckéztetés maradandónak bizonyult, hiszen nem kevés fáradozásba és forintba került az olajfoltok teljes eltakarítása. A történtekkel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is. Kérdésünkre Kiss Z. Edward r. őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hasonló tartalmú estről nem érkezett bejelentés a dunaújvárosi kapitányságra, és feljelentést sem tett senki.

Ha ilyen, a lakosság részéről érkező jelzés érkezik, azzal természetesen foglalkoznak majd. Munkatársaink a héten több, az említett környéken élő autótulajdonossal beszéltek, sokuknak nem volt ismeretlen az "olajos" észrevétel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!