Hírek

2017.01.09. 19:15

Ökumenikus imahét kezdődik vasárnap

Dunaújváros - Ökumenikus imahetet rendeznek ismét a város templomaiban január 15-től kezdődően.

Pekarek János

Ebben az évben is megrendezik a helyi történelmi egyházak az ökumenikus imahetet. Ebből az alkalomból minden gyülekezet papjai a másik gyülekezet templomában tartanak istentiszteletet.

Az egyetemes imahét Dunaújvárosban január 15-én 17 órakor kezdődik. Ekkor az óvárosi római katolikus templomban Braun Ervin baptista egyházi gondnok beszél.

Böttger Antal lelkész a református templomban Fotó: Ady Géza

Január 16-án, hétfőn 17 órától a Temető utca 1. szám alatt lévő görögkatolikus kápolnában Stermeczki András evangélikus lelkész mond szentbeszédet. Január 17-én 17 órakor a Szilágyi Erzsébet úton álló evangélikus templomban Kovács István görögkatolikus parókus beszél.

Január 18-án 17 órakor a római katolikus nagytemplomban Böttger Antal református lelkész tart istentiszteletet. Január 19-én 17 órakor a Petőfi utcai baptista templomban Szeleczky Csaba római katolikus plébánoshelyettes imádkozik. Pénteken, január 20-án az óvárosi református templomban Baltási Nándor római katolikus plébános misézik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!