Hírek

2017.03.06. 20:50

Nyitott kapukkal - A pedagógiai szakszolgálatok hete

Dunaújváros - Nagyszabású rendezvénysorozatot tart a héten a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat (FMPSZ) megyeszerte.

Balla Tibor

A szakszolgálati hét sorozatát természetesen Dunaújvárosban is megtartják.Kissné Korsós Ágnes, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének igazgatója elmondta, Dunaújváros, bár már részt vett nyitott foglalkozásokkal a megyei rendezvényeken, de első alkalommal rendez önállóan konferenciát a mai napon a szakszolgálati hét keretein belül. A mai, a konferencia napját kivéve egész héten nyitott kapukkal várják az érdeklődőket.

A héten szabadon látogatható minden logopédiai foglalkozás, és megnyitja kapuit a terápiás centrum (Dunaújváros, Lilla köz 1.) is, ahol megtekinthető a legtöbb terápiás foglalkozás a beszédészlelést fejlesztő csoporttól kezdve a helyesíráson át a képesség- illetve mozgásfejlesztő foglalkozásokig. Csütörtökön a szakértői bizottságban tevékenykedők a Vasmű út 41. második emeletén várják a szülőket, a pedagógusokat, az érdeklődőket, akár a nagyobbacska gyermekeket is, akik kötelezettség nélkül szeretnének kérdezni valamit.

Bordácsné Ágoston Krisztina (balra) gyógypedagógus munkában

Szerdán egy kerekasztal-beszélgetésben a dadogás lesz a téma, a csütörtök a korai fejlesztés témájáé valamint a szakértőké lesz majd.

Kissné Korsós Ágnes elmondta, nagyon örülnek annak, ha a szülő olyan elkötelezett, hogy fontosnak tartja hogy felkeresse a szakszolgálatot, vagy régebbi nevén a nevelési tanácsadót. Lassan már kezd a tízféle szakterülettel foglalkozó intézmény bekerülni a köztudatba. A pályaválasztási tanácsadás, a gyógytestnevelés, nevelési tanácsadás, korai fejlesztés, szakértői tevékenység, tehetséggondozás, iskola-, óvodapszichológia - hogy csak néhányat említsünk, mind mind szakterületükhöz tartozik. Akkor fordulnak hozzájuk, ha a gyerek egy kicsit másként működik, mint a többiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!