Hírek

2013.06.17. 05:44

Nyitott ház, nyitott szív

A „szivárvány” program keretében szombaton délután több civil szervezet is bemutatkozott a Nap háza Hold udvara Rekreációs Agroturisztikai Központban. Nyitottház, nyitott szív!

Szabó Szabolcs

Korábban már többször is olvashattak lapunkban a Munkásművelődési Központban működő Szivárvány Szolgáltató Központról, valamint a helyi és környékbeli civil szervezetek összefogni szándékozó szervezetről, a D-CÉT-ről. A civilek akciósorozatának részeként szombaton a Kulcson működő Nap háza Hold udvara nevet viselő agroturisztikai központ várta nyitott napján az érdeklődőket.

A hangulatos programok mellett számos kezdeményezésről és lehetőségről is hallhattak a kilátogató érdeklődők. Szombaton délután elsőként a házigazda intézmény mutatkozott be. A Nap háza Hold udvara központról előzetesen annyit mindenképpen érdemes elmondani, hogy a Carpe Diem Alapítvány és az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete hosszú éveken át tartó erőfeszítésének köszönhető, hogy a tavalyi év végére megépült ez a modern intézmény. Lapunknak a D-CÉT elnöke elmondta: az a céljuk, hogy igazi civil központtá váljon az igen otthonos hely.

 

Közösségben – Budavári Mariann ölében Udvari Nóra Napsugár, mellettük Kálmánné Mónika és Dóka Mariann, valamint Udvariné Alexy Zsuzsanna és Udvari Martin.



– Sajnos még mindig kevesen ismerik igazán az itt folyó munkát és az intézmény céljait. Szeretnénk minél több embert megszólítani, önkénteseket bevonni a munkánkba. Sürgős feladataink közé tartozik, hogy egy liftet is beszereljünk az épületbe, amely a fogyatékkal élő, beteg látogatók számára megkönnyíteni a közlekedést. Ez körülbelül félmillió forintba kerülne, erre keresünk most forrásokat.

 

Köller Péterné (Fotó: Lázár Zsolt)


A Nyitott ház címmel jelentkező programon bemutatkozott a Mezőföldi Önkéntes Pont is. A szervezet munkatársától Sólyom Balázstól megtudtuk, hogy önkénteseik akciójuk során összesen hatvanezer műanyag kupakot gyűjtöttek. A százötven kilós kupakcsomag „beváltásával” körülbelül 15 ezer forinttal tudják támogatni a kulcsi intézményt. – Mindez talán első hallásra nem sok pénz, de minden forintért le kell hajolnunk – tette hozzá Sólyom Balázs.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!