Hírek

2013.07.29. 18:20

Nyári időszakban napi tizenkétezer köbméter víz fogy

Dunaújváros – Az idei nyár eddigi legmelegebb napján sem nőtt jelentősen a vízfogyasztás. Az utóbbi napokban átlagosan tizenkétezer köbmétert fogyasztottunk. A rekord még messze, az utánpótlás biztosított.

Szabó Szabolcs

Nyári időszakban a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. ellátási körzetének vízfogyasztása az utóbbi kánikulai napokon 12 000 köbméter volt. Az utóbbi évek tapasztalatai szerint a nyári átlag 11 000-13 000 köbméter szokott lenni. Jelentős emelkedés a lakossági fogyasztásban nem mutatkozott az elmúlt két napban – tudtuk meg a DVCSH szakembereitől.

Ha tovább tart az extrém meleg időjárás, akkor sem lehet vízhiány. Képünkön Elter Dóra és Frigyer Jánosné

Érdekes adat, hogy a város napi vízfogyasztása a korábbi napi 25 000 köbméterről 10-12 000 köbméterre esett vissza nyáron. A lakossági takarékosság mellett néhány ipari fogyasztó is stagnált. Hosszú évek tapasztalata bizonyítja, hogy a kellő vízmennyiséget biztonságosan elő tudja állítani a DVCSH. Mint lapunk megkeresésére elmondták, mind a két víztorony tele van. A lakossági fogyasztás tekintetében délután kettő és este nyolc óra között van a csúcsidő, ám a városban ekkor sincs vízhiány. Arra a kérdésünkre, hogy az ivóvíz, vagy a hálózat minőségét veszélyezteti-e az extrém meleg időjárás, így reagáltak: A vízellátási rendszert folyamatosan ellen- őrzik, de a szakhatóság is a szokott módon vizsgálódik. Az ÁNTSZ folyamatosan vizsgáltatja az ivóvizet a víztermelő helyeken és a végpontokon is. Eddig mindegyik vizsgálat mindent rendben talált – áll a tájékoztatóban. Jelenleg a Szalki-szigeten ötcsápos kút biztosítja Dunaújváros vízellátását. Lapunknál többen is érdeklődtek, hogy megfelelő-e a szigeti szabad strand vízminősége. A szakemberek szerint továbbra is megfelelő a strand vízminősége!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!