Hírek

2014.07.25. 16:10

A kórházat korábban üzemeltető cég van az adóslistán

Dunaújváros - A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak csütörtökön ismét közzétette a tartósan adós magánszemélyek és egyéni vállalkozók, valamint cégek listáját. Utóbbin ott található a felszámolás alatt álló dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. is.

Gallai Péter

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében minimum tízmillió, míg a vállalatok és cégek esetében minimum százmillió forint tartozással lehetett felkerülni a listára. A NAV megjegyzi: az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló hátralékokról van szó. A hatóság egyébként negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adószámot tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a kórház főigazgatóját, dr. Mészáros Lajost, aki ezt köszönettel vette. Ugyanis így gyorsan elejét veheti a félreértéseknek.

- A 2011 május19-i közgyűlésen egy olyan határozat született, mely szerint a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. feladatait elvonta a közgyűlés, és létrehozott egy új költségvetési szervet, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújvárost, ami július 1-től a betegellátási feladatokat ennek az új költségvetési szervnek adta át. A korábbi céget, az egyszemélyes gazdasági társaságot, ami 2005 és 2011 között üzemeltette az intézményt, az akkori önkormányzat hozta létre. Az elvonással egyidőben, 2011-ben megindult felszámolása is. Az új szervezet nem volt jogfolytonosságban az előzővel, így a tartozásokhoz sincs köze. Ráadásul most már állami fenntartással működünk. Aki azonban olvassa a hírt, a Szent Pantaleon Kórház név kapcsán egyből arra gondolhat: a feketelistán mi vagyunk. Ám hangsúlyozom ez a korábbi cég, ráadásul adótartozással nem is indulhattunk volna például uniós pályázaton, s mint ismert, ennek segítségével tudtuk megépíteni az új műtőblokkot.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!