Hírek

2010.11.11. 03:29

Névadójuk lesz a szarvasoknak

Nagykarácsony - Nagy nap lesz szombaton déltől a magyar Mikulás nagykarácsonyi házában: névadó ünnepséget rendeznek a szánhúzó dámszarvasoknak.

Körmendi Erzsébet


Még tavaly télen írt ki pályázatot a Mikulásházat üzemeltető kft., és arra biztatta a gyerekeket, adjanak magyar nevet a magyar dámszarvasoknak. A nyertesért maga a Mikulás megy el a járművével, és elhozza a névadóra. A szerencsés győztes Sonkoly Máté, szolnoki kisfiú lett, aki biztonyosan nagyon várja már a szombatot, a Mikulás érkézését. Információnk szerint a következő nevekkel nyert: Rudolf, Fürge, Sármos, Talpas, Kerge, Csámpás, Torkos, Bátor és Szélvész.

Az ünnepség után - 13 órától - rajzkiállítás nyílik a játszóházban, majd bábjátékot és varázslóműsort láthatnak a gyerekek.

A nagyszabású rendezvény előestéjén, november 12-én, pénteken kezdődik az adventi hangversenysorozat. Kegye János pánsíp művész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a polgármesteri hivatal nagytermében 18 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!