Hírek

2010.02.05. 03:28

Nem fog ki rajtunk a hideg

Dunaújváros - Nem lankad az érdeklődés a friss zöldfélék iránt, s bár a sorokon a standok előtt nem tolongtak a hét közepén a vevők, a piaci üzletekben sokan voltak.

Baloghné Tihanyi Szilvia

Az időjárás mindennek az oka - hányszor, de hányszor ismételtük már ezekben a hetekben. Igen kevés árus meri felvállalni a fél délelőttös álldogálást a bármennyire is fedett, de mégis nyitott élelmiszerpiacon, a hideg egyhelyben topogva igen dermesztő.

A legkitartóbbak a füstölt árut kínáló termelő-kereskedők, most garantáltan hűtött portékát pakolnak a vásárlók szatyrába. Érdemes alkalomadtán megkóstolni a kolbászt, szalonnát, garantáltan van olyan ízesítésű, mint a bolti.

Zöldséget, gyümölcsöt mostanában elsősorban a piaci boltocskákban kaphatunk, a standokon a kevésbé érzékeny cékla, fekete retek, fejes káposzta, sárga- és fehérrépa választékot találjuk. Az üzletekben viszont meglepően jó a választék, a hét közepén a szőlő, körte, alma és déligyümölcs kínálat mellett szinte mindenféle zöldség kapható volt. A szezonon kívül is meglepően olcsónak tűnik a paradicsom, a karfiol ára sem szökött az égbe, a kínai kel, karalábé, fejes- és kelkáposzta sem tartozik a megfizethetetlen portékák közé. A két hentesüzlet árversenye, mint mindig, az utóbbi időben tovább folytatódik, és a tyúkok is többet tojnak, sok a tojás.

Címkék#piac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!