Hírek

2017.07.06. 15:30

Dunaújvárosban járt a Virágos Magyarország zsűrije

Először nevezett városunk a Virágos Magyarország mozgalomba: a zsűritagok csütörtökön jártak itt.

Pekarek János

Dunaújváros is nevezett a Virágos Magyarország Mozgalomba (ami eddig verseny volt): mégpedig az idén először.

Ebből az alkalomból tegnap városunkban járt a mozgalom zsűrijének három tagja: Takács Judit, Tamás Ádám és Fülöp Attila, akik társadalmi munkában, saját szabadidejükben mérik föl a benevezett települések általános környezetvédelmi állapotát, ezen belül a virágosítás helyzetét, a fák mennyiségét és minőségét, állapotukat, de szempontjaik közé tartozik még például a szelektív hulladékgyűjtés és a csapadékvíz-hasznosítás helyzete is! Vagyis nem egyszerűen a virágágyásokat számolgatják...

Mielőtt Dunaújvárosba érkeztek, Nagyvenyim és Kisapostag zöldfelületeit tekintették meg.

Nálunk a városházán igen komoly munkacsoport várta őket tájékoztatóval. Szabó Imre városi főépítész, Tóth László és Szántó Kriszta, a környezetvédelmi osztály, Szabó László, a városüzemeltetési és beruházási osztály munkatársa, valamint Nyuliné Horváth Petra és Czeglédi Attila, a DVG Zrt. művezetői.

A városról szóló általános tájékoztató és egy kisfilm megtekintése után előbb a Városháza teret, majd a felső Duna-partot, a két Vasmű út közötti parkot tekintették meg, elmentek az Öntelt mackó szobrához, a Petőfi ligetbe, a Molnár László Emlékparkhoz, a Dózsa György út virágágyásaihoz, és felkeresték a Baracsi úti arborétumot is. Mindez nagy hatást tett rájuk.

A mozgalom eredményeit szeptemberben összegzi a zsűri, eredményhirdetés ősszel várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!