Hírek

2015.06.14. 14:55

Négylábúak bemutatóztak a DUDIK-on

Dunaújváros - A DUDIK fesztivál második napján, délután hat órakor a szervezők érdekes programmal készültek a látogatóknak.

Braun Dorottya

Fotó: Zsedrovits Enikő

A péntek délutáni hőségben Németh Attila őrző-védő kiképző egy igen izgalmas és olykor veszélyes előadás keretein belül négy kutya és gazdáik közreműködésével mutatta be, hogy milyen képzésekre irathatják be kedvenceiket a kutyatulajdonosok az iskolába. Elsőként Profi, a belga juhászkutya mutatta be tudását a közönségnek. Közben Czibere Cecília, a kutyaiskola vezetője elmondta a nézőknek a fontos tudnivalókat, többek között azt is, hogy a kiképző központban a kutyákat a kedvenc játékaik segítségével szoktak a tanulásra motiválni. Ezután Erdélyi Tamás következett tiszteletet parancsoló cane corsojával, Apollóval. Ők verseny koreográfiát, felugatást, szökést és bátorságpróbát mutattak be. A következő gazdi Kapusi Kriszta volt, akinek drótszőrű jack russel terrier kutyusa nagy sikert aratott tárgyőrző bemutatójával. Az utolsó szereplő Zora, a straffordshire terrier volt gazdijával, Pribék-Berze Hajnalkával, akik autóvédelmet és szintén bátorságpróbát mutattak be. A támadók szerepeit maga Németh Attila vállalta, aki az alkarjára erősített védőeszköz segítségével sértetlenül úszta meg az egyébként kockázatos bemutatót. A nézők közül sokan elhozták négylábú kedvenceiket is az állatbarát délutánra és mindenki árgus szemekkel figyelte az előadást.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!