Hírek

2015.08.05. 16:56

Napközis táborzáró pillanatkép

Dunaújváros - Több mint kétszázötven gyermek fordult meg az idei napközis táborban, amely augusztus 7-én, pénteken zárja be kapuit. Élménydús hetek voltak.

Körmendi Erzsébet

Néhány perc erejéig bepillantottunk a napközis tábor életébe tegnap reggel. A gyerekek játékkal, rajzolással, csillámtetoválás készítésével múlatták az időt, aztán indultak reggelizni a Fészek Tanétterembe, mégpedig strandfelszereléssel a vállukon. Reggeli után ugyanis az uszodában töltötték az időt ebédig. Délután pedig egy olyan program következett, amelyet már nagyon vártak a nebulók: moziztak a Dózsában.

- Az utolsó turnusunk két csoporttal működik, ma például ötvenegy diák van befizetve és nincs hiányzónk - mondja a reggeli előtt Szentgyörgyi Andrea táborvezető-helyettes, aki az étkeztetéssel kapcsolatban a következőket hangsúlyozza: Napi háromszor, változatos és finom ételeket kapnak a gyerekek a Fészekben. Figyelembe vesszük a speciális igényeket, az érzékenységet is. Sőt, akinek nem felel meg a menü, akár az étlapról is rendelhet, térítés ellenében, és ennek anyagi vonzatát mi rendezzük a szülőkkel.

Szabad programot is engedtek a gyerekeknek, és semmi nem volt kötelező! Simon Lívia elmélyülten rajzolt
Fotó: Ady Géza

A napi népszerűsége nem csökkent az elmúlt évtizedek alatt. Akadnak olyan táborlakók, akik végig, nyolc héten keresztül töltötték a délelőttjüket és a délutánjuk egy részét a táborban. Természetesen olyanok is akadnak, akik csak egy-két hétig vették ki részüket ebből az élményből.

- Az első és második héten nagyon magas, száz fölötti volt a létszámunk. Összességében a nyolc hétről elmondható, hogy nagyjából kétszázötven diák fordult meg nálunk, és száztizenhét tanulónk van, aki tavaly és idén egyaránt nálunk táborozott. A város minden iskolája képviseltette magát, még a Mórából is voltak, mégpedig hatan. Az életkor vegyes, bár leginkább az első, második és harmadik osztályosok vannak többségben, de akadnak tizenkét-tizennégy évesek is. Meglepően sok a felső tagozatosunk idén, ami azt bizonyítja, hogy nemcsak a kicsik, hanem a nagyok is szívesen jönnek hozzánk, jól érzik magukat nálunk. Két fiú és két lány diák segítőink voltak közösségi szolgálat keretében, de szívesen látnánk több középiskolást, egyetemistát is jövőre, ha lehetséges - összegezte a tapasztalatokat Orbán László táborvezető.

Készül a csillámtetoválás - Cékmann Lilla, Orbán Zsófia

Tőle tudjuk, hogy a napközis bázishely, a Vasvári iskola kiválónak bizonyult ezen a nyáron is: közel van az uszoda, az étterem, a Duna-part, a Petőfi liget, tágas az udvara, hűvösek a tantermei. A táborvezető már reggel hat órakor az iskolában várta a legkorábban érkezőket, viszont a szülőknek ezúttal is volt lehetőségük arra, hogy munka előtt, kora reggel a lakóhelyükhöz közeli intézménybe (az Aranyba, a Petőfibe) vigyék a gyermeküket, ahonnan nevelő kísérte át őket a táborba.

A bázishelyen reggelente Pere Nikolett tartott tornát, táncot a diákoknak, vagy éppen Pazsitka Anettel néptáncolhattak egy kicsit, máskor pedig érdekes matematika feladatokat, kémiai kísérleteket oldottak meg. Számos társasjáték, kézműves foglalkozás, heti váltásban mozi vagy MMK-színház és minden héten fagyizás színesítette a mindennapokat. Minden pénteken sportnapot tartottak a Duna-parton, gyakran jártak a kiserdőben, megtanulták például a méta játékot és kipróbálták az óriás buborékfújót is, és rengeteget társasoztak...

Élménydús napközis nyári tábor volt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!