Hírek

2011.03.25. 03:29

Nagyköveti látogatás

Dunaújváros - A Kínai Népköztársaság nagykövete szakmai programon vett részt szerdán L. Simon László országgyűlési képviselő meghívására - Dunaújvárosba is ellátogatott a delegáció.

Gallai Péter

Ezt követően a Dunaújvárosi Főiskolán dr. Bognár László rektor, dr. András István rektorhelyettes és Rajcsányi-Molnár Mónika, a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda vezetője látta vendégül a delegációt. Jian asszonyt különösen érdekelte a DF oktatási profilja: egy befektetés esetén fontos háttér lehet az intézmény kutatás-fejlesztési, gazdasági potenciálja.

- A kínai kormányzat célja, hogy 2020-ra félmillióra növeljék az ösztöndíjjal náluk tanuló külföldi diákok jelenleg százötvenezres számát - mondta el Gao Jian.

L. Simon László kínai útján Fejér megye testvérvárosában, Changchunban is járt, a nyolcmilliós város tartományában működik a Jilin University is: - Szeretnénk, ha egy megyei felsőoktatási intézmény, konkrétan a DF és a Jilin Egyetem között együttműködés jönne létre. A kínai iskola jelezte: ebben partner.

Az ügyben már levélváltás is történt, a kínai nagykövet pedig megígérte, hogy segítik a két iskola közös programjainak kialakítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!