Hírek

2009.12.01. 03:28

Nagykarácsony emlékérmesei

Nagykarácsony - Kitüntetést, mégpedig Nagykarácsonyért Emlékérmet vehetett át három falubeli, akik sokat tettek a közösségért az elmúlt években.

Körmendi Erzsébet

Mergl István szabadidejének jelentős részét áldozza évek óta arra, hogy a falubeli gyerekekkel, általános iskolásokkal megszerettesse a sportot, a labdarúgást. Tavaly megalapította a Nagykarácsonyi Gyermekek Sportjáért Alapítványt, amelynek az elnevezése elárulja a céljait is. Tevékenységének sikere abban is lemérhető, hogy kinevelt egy U16-os csapatot, amelynek tagjai sportszerető fiatalok: lelkesen járnak edzésekre, valamint eredményesek a mérkőzéseken is.

Pinke Mihálynak nagyon sokat köszönhetnek a település intézményei. Soha nem mondott nemet, ha az önkormányzat vezetői a segítségét kérték fűtésszerelési problémák esetén. Első szóra elvégezte a javításokat, korszerűsítéseket - mégpedig ingyen, a közösség érdekében. Az iskolába és az óvodába járók például nekik köszönhetik, hogy telente jó meleg van az intézményben.

Grabarics Gábor dunaújvárosi cégvezető, viszont Nagykarácsonyban nőtt fel, családi szálak kötik a településhez. A Mikulás-falu létrehozását szívügyének tekinte, valamint a ravatalozó-helyreállítást, útjavítást, és számtalan támogatást köszönhet neki a község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!