Hírek

2015.11.19. 17:57

Művészi szinten - Országos hegesztési verseny a Dunaújvárosi Főiskolán

Dunaújváros - Országos hegesztési verseny döntőjének adott otthont a Dunaújvárosi Főiskola.

Szabó Szabolcs

Idén második alkalommal hirdette meg Fókuszban a művészet címmel hegesztési versenyét a REHM Hegesztéstechnika Kft., amelynek döntőjét rendezték a Dunaújvárosi Főiskolán.

Hegesztés művészi szinten az ország legjobb szakemberei versenyeztek tegnap a Dunaújvárosi Főiskolán Fotó: Zsedrovits Enikő

Nagy Ferenc ügyvezető lapunknak elmondta a rangos szakmai megmérettetést tavaly azért indították útjára, hogy növeljék a szakma és maguk a hegesztők iránti megbecsülést.

- Régi partnerünk a Dunaújvárosi Főiskola, amely minden tekintetben kiváló körülményeket biztosított az országos seregszemlének. A verseny még a nyár folyamán előválogatóval kezdődött, amelyen összesen harmincnyolc cég képviseletében harmincnyolc szakember indult el. Az országos döntőbe a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt tíz szakember jutott be. Fontosnak tartjuk bemutatni, és megismertetni a szélesebb közvéleménnyel is a hegesztők munkáját, amelyet számos területen használnak. Bízunk benne, hogy ez a szép szakma népszerű lesz a fiatalok körében, és a jó szakembereket sikerült itthon tartanunk a jövőben. Mindehhez az kell, hogy a hegesztési szakma presztízse növekedjen és mindez párosuljon anyagi elismeréssel is - mondta el lapunknak Nagy Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!