Hírek

2014.07.14. 16:25

Jövő hét elejére elkészül a Hunyadi utcai csőtörés gödrének helyreállítása

Dunaújváros - Az előzetes tervek szerint jövő hét elejére elkészül a Hunyadi utcai csőtörés helyének kijavítása.

Pekarek János

Ez a gödör eredetileg harmadekkora volt... Barcza Pál és Baráti István tömedékelés közben (Fotó: Ady Géza)

A jelek szerint ritka balszerencsés időpontban kezdődött az újtelepi Hunyadi utcai csőtörés gödrének helyreállítása.

Mint már megírtuk, múlt hétfőn kötött szerződést a csőtörést helyreállító és a környék ivóvízellátását ellátását biztosító Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. a törött csőből kiáramló víz által kivájt méretes gödör betömésére, valamint az útburkolat helyreállítására régi, már a Pincesor újjáépítésében is közreműködő partnerével, a Duna-Via Kft-vel. Amely vállalkozás már a szerződéskötés napján, azaz július 7-én hozzálátott a munkához.

Akkor még nem tudták, hogy mire és mikor vállalkoznak...

Ahogyan azt Molnár Mihálytól, a cég ügyvezetőjétől megtudtuk, elsőként betontámasztékot készítettek a helyreállított csővezeték alá. Ezután elkezdték a gödör betömését majd rögtön ezután, még hétfőn, bekövetkezett a környék idei egyik legnagyobb felhőszakadása.

Ami kimosta a korábban betömött anyag jelentős részét...

Ezután már kénytelenek voltak felkészülni a hasonló helyi özönvizekre. Például kavicsból és műanyagfóliából kisebb gátat emeltek a felhőszakadás által kitágított munkagödör köré, hogy az esetleges későbbi esők ne rontsák tovább a helyzetet.

Ez a művelet bevált. Az ügyvezető tegnap azt mondta lapunknak, hogy az első felhőszakadás után betermelt töltőanyagot az ideiglenes gát már megvédte.

Most már csak a végleges tömedékelés, valamint a betömött anyag szikkadása van hátra. Ezt továbbra is gáttal védik. Ha minden a tervek szerint halad, akkor jó esetben kedden elkezdődhet az úttest alapbetonozása.

Ez esetben pedig legkésőbb a jövő hét elejére felkerülhet az úttestre az aszfaltburkolat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!