Hírek

2014.09.08. 14:15

Muki, a kicsik kedvence

Dunaújváros - Horváth Imre kedves olvasónk jóvoltából újabb régi Muki fotónak örvendtünk hétfő délelőtt a szerkesztőségünkben.

Körmendi Erzsébet

Keressük és várjuk mindannyiunk kedves Muki kismozdonyán, illetve arról készült fotókat! Felhívásunkra jelentkezett Horváth Imre, akitől két fotót is kaptunk. Mindkettő Mukin készült a vidám parkban 2000 tavaszán. Horváth Imre látható rajta az unokájával, Bozóki Mátéval. A kisfiú szemmel láthatóan nagyon élvezte a kisvonaton ücsörgést, igazán az sem zavarta különösebben, hogy akkor már használaton kívül állt a szerelvény szobormozdony volt, ahogyan a most is az, csak éppen nem a vidám parkban, hanem a Vasmű úti zöldsávban. Kedves olvasónk a felújítás utáni avatási ünnepségre már a másik unokáját, lányának a kisfiát Tóth Bencét hozta el, Bozóki Máté ugyanis kinőtt a vonatozásból.

Horváth Imre és unokája Bozóki Máté a Mukin, tizennégy éve

Érdekességként említette még Horváth Imre, hogy annak idején a Vidám Park építői közé tartozott, szakmunkás tanulóként rendszeresen kijártak az osztállyal és alakították a területet.

Továbbra is várjuk a régi Muki fotóikat, esetleges történeteiket a DH szerkesztőségébe! Címünk, ahova a papír alapú képeket behozhatják (ezeket lefotózzuk és visszaadjuk): Vasmű út 33. Email: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!