Hírek

2017.04.03. 22:05

Mozgalmas a Dózsa-hét - A hangsúly a versenyeken és a vetélkedőkön van

Dunaújváros - Az iskola névadójáról emlékeztek meg hétfőn a Dózsa-hét kezdetén, sok program előtt.

Pekarek János

"... virágot szedni jó dolog, /én Dózsa-iskolás vagyok!"

Minden bizonnyal Dózsa-iskolásnak lenni is jó dolog, nem csak (az iskola indulója szerint) virágot szedni: én legalábbis egyetlen szomorú diákarcot sem láttam hétfőn reggel nyolc órakor az intézmény tornatermében.

Minden osztály küldöttsége megkoszorúzta a névadó szobrát Fotó: Zsedrovits Enikő

Lehet, persze, ez a vidámság az akkor kezdődött Dózsa-hétnek szólt, de végül is mindegy, hiszen a kettő szorosan összefügg.

A Dózsa-hét pedig nem is kezdődhetett volna másképp, mint egy rövid, a névadó történetére emlékeztető műsorral, amelyet a 6.c osztály néhány diákja adott elő, hibátlanul és nagy sikerrel, Petőfi ismert költeményét is felhasználva.

Az ünnepélyes kezdetekhez az is hozzátartozott, hogy az iskola minden osztályából felvonult néhány gyerek az előcsarnokban álló Dózsa-portréhoz (Fodor Sándor szobrászművész alkotásához), hogy friss virágokkal bizonyítsák elkötelezettségüket intézményük névadójához.

A Dózsa-hét már az első napon mozgalmasnak bizonyult. Délután kettőtől az alsósokat sportversenyek várták, a felsősöket kaszinó.

Ma a kisebbek tanulmányi versenyeken és zsibvásáron vehetnek részt, valamint mindenki indulhat újabb sportversenyeken, sakk- és Rubik-kocka bajnokságon, sőt, a digitális témahét keretében szövegértési versenyen is. Szerdán utazó planetárium, csütörtökön húsvéti játszóház, sminkverseny, Logi-School bemutató, pénteken Kék nap és vetélkedők lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!