11°
24°
12°

A hallgató és az intézmény közös érdeke is a sikeres tanulmányok

Dunaújváros - A hallgatói lemorzsolódás csökkentéséről rendeztek konferenciát az egyetemen, ahol karriernapra is várták a hallgatókat.

– Nagy örömmel jövök mindig Dunaújvárosba, legutóbb a felsőoktatási stratégiáról szólva néhány fontos hívószót emeltem ki: verseny, siker, minőség, teljesítmény. Az intézmények részéről mindezek egyik alapfeltétele a hallgatói lemorzsolódás csökkentése – fogalmazott a HASIT , vagyis a Hallgatói Sikerességet Támogató Program pilot projektjének nyitórendezvényén dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosa, aki elmondta, egyes szakoknál sajnos a lemorzsolódás eléri a 30, 40 százalékot is. 2020-ra azt várják a felsőoktatási intézményektől, legalább tíz százalékkal csökkenjen e mutató. A Dunaújvárosi Egyetem korábban megkezdett HASIT-programja ezért is fontos, mert számos jó és más intézményeknél is alkalmazható módszert kínál.

A miniszteri biztos köszöntőjét követően dr. András István beszélt a Dunaújvárosi Egyetem céljairól és törekvéseiről, majd dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes ismertette a már nemzetközi oktatási színtéren is bemutatott HASIT alapelemeit, külön kiemelve, hogy a jövőben komolyan kell foglalkozni a diplomához szükséges nyelvvizsgákkal is. A folytatásban már a HASIT alprojektjeivel ismerkedhettek a felsőoktatási intézmények képviselői.

A sikeres hallgatóknak is akadt plusz feladatuk tegnap, hiszen a tavaszi karriernapon számos szervezet és cég várta a leendő munkavállalókat.

 


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
4
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
5
Már kézben vannak az első jogosítványok
labdarúgás
Rangadót vesztett az U19-es együttes
női vízilabda / 50 perce
Holnap újabb hazai bajnoki
 A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói szerdán, azaz holnap 19 órától a Tatabánya ellen játszanak bajnoki mérkőzést hazai medencében.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szerető édesapánk, *SCHMIDT BÉLA* életének 85. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 20-án 14 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *BOGNÁR ISTVÁN* 73 éves korában örökre megpihent. Temetése szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család
DKKA / 1 órája
Tízperces fekete lyukakat mellőzni!
JANKÓ ÁRPÁD
Hibátlanul szerepeltek / 1 órája
Fölényes győzelmekkel tértek haza
Gallai Péter
edzőváltás / 1 órája
Kanadai edző a Bikáknál
Csillagok háborúja / 1 órája
Megvan, mi lesz a Han Solo-film címe
jubileum / 2 órája
Hajnalig tartó bulival ünnepelt a Delta Rock Band
BALLA TIBOR
megyei foci / 3 órája
Sikerével zárkózik a Nagykarácsony
KÁLDOR ANDRÁS