Hírek

2016.03.08. 20:14

A hallgató és az intézmény közös érdeke is a sikeres tanulmányok

Dunaújváros - A hallgatói lemorzsolódás csökkentéséről rendeztek konferenciát az egyetemen, ahol karriernapra is várták a hallgatókat.

Szabó Szabolcs

- Nagy örömmel jövök mindig Dunaújvárosba, legutóbb a felsőoktatási stratégiáról szólva néhány fontos hívószót emeltem ki: verseny, siker, minőség, teljesítmény. Az intézmények részéről mindezek egyik alapfeltétele a hallgatói lemorzsolódás csökkentése - fogalmazott a HASIT , vagyis a Hallgatói Sikerességet Támogató Program pilot projektjének nyitórendezvényén dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosa, aki elmondta, egyes szakoknál sajnos a lemorzsolódás eléri a 30, 40 százalékot is. 2020-ra azt várják a felsőoktatási intézményektől, legalább tíz százalékkal csökkenjen e mutató. A Dunaújvárosi Egyetem korábban megkezdett HASIT-programja ezért is fontos, mert számos jó és más intézményeknél is alkalmazható módszert kínál.

A miniszteri biztos köszöntőjét követően dr. András István beszélt a Dunaújvárosi Egyetem céljairól és törekvéseiről, majd dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes ismertette a már nemzetközi oktatási színtéren is bemutatott HASIT alapelemeit, külön kiemelve, hogy a jövőben komolyan kell foglalkozni a diplomához szükséges nyelvvizsgákkal is. A folytatásban már a HASIT alprojektjeivel ismerkedhettek a felsőoktatási intézmények képviselői.

A sikeres hallgatóknak is akadt plusz feladatuk tegnap, hiszen a tavaszi karriernapon számos szervezet és cég várta a leendő munkavállalókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!