Hírek

2017.05.21. 17:45

Életmentő hétvége után - Ambu Sam köszöni, remekül van

Még sok van hátra a dicsőségig, de továbbra is lendületben az akció.

Szabó Szabolcs

 

A mögöttünk hagyott hétvégén is hibátlanul teljesített az újraélesztési rekordkísérlet egyre bővülő kollektívája. Két és fél nap a mérlegen.


Araszolunk a rekord felé, azaz már látótávolságba került a kezdeményezés elindítóinak nagy célja, hogy ismét Dunaújváros mondhassa magáénak a leghosszabb ideig végzett újraélesztési gyakorlatot. A több mint maratoni sorozat kedden kezdődött, és örömmel jelentjük: az akcióhoz csatlakozók eddig sikerrel „tartják életben” a Dózsa mozi aulájában felállított támaszponton Ambu Sam babát. Az elmúlt napokban profi egészségügyisek, mentősök és az újraélesztés technikájával először ismerkedők is aktívan hozzájárultak a rekordkísérlethez.

- Nincs azzal nagy baj, ha valamelyik csapat késik, vagy éppen közbejött számukra valami, a lényeg az lenne, hogy idejében jelezzék ezt nekünk, mert akkor időben tudunk gondoskodni a pótlásukról, helyettesítésről - avatott be a rekordkísérlet logisztikai és szervezési kihívásaiba Feth Katalin, a vöröskereszt területi vezetője és egyben a rekordkísérlet egyik főszervezője vasárnap délután.

Az olykor érzékelhető fáradtság ellenére is ottjártunkkor vidáman teljesítettek a Szent Pantaleon Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztály munkatársai. A többórás bevetésnek azonban ára is van, az egyik hölgy mutatta is, hogy milyen terebélyes hólyagok jelentek meg a tenyerén, a több mint kétórás folyamatos újraélesztést követően. A reménybeli újabb rekordért tehát sokan küzdenek nagyot.

A jó hír az, hogy vasárnap délutántól már megkezdődött a nagy hajrá, hiszen a csapat sikeresen átlépte a félidőt.

- Természetesen minket és a résztvevőket sem kerülnek el a holtpontok. Éjjel egy és hajnali öt óra között mintha ólomlábakon járna az idő, nem igazán szándékoznak peregni a másodpercek a hátralévő időt mutató táblán - tette hozzá Feth Katalin, aki rövid beszélgetésünk után már indult is intézni az épp aktuálisan befutó teendőket. Az utóbbi két és fél nap kihívásaiból egy jókora adagot vállaltak a helyi és a megyei mentőállomások munkatársa is, László Gyula vezető mentőtiszt és Reszegi Imre állomásvezető mentőtiszt vezetésével.

Az újraélesztés szakszerű technikáját szombat délutánig kell folyamatosan bemutatni az Ambu bábun. Ha minden a tervek szerint zakatol tovább, akkor a finálét már a Parázs varázs népes közönsége is láthatja majd a rendezvény színpadán. Annyit elárulhatunk, hogy a szervezők több meglepetéssel is készülnek a véghajrára.

 

 

 

A rekordkísérletről szóló beszámolóinkat itt találja:

Újabb rekord kipipálva!

Látványos hajrával zárul szombaton az életmentés!

Vöröskeresztes igazgató

Sportolók és kultúrmunkások is bekapcsolódtak az újraélesztési rekordkísérletbe

Jócskán túl vannak a félidőn!

Továbbra is lendületben a rekordkísérlet

Folyamatosan váltják egymást a csapatok az újraélesztési rekordkísérletnél a moziban

Tizenegy nap, több mint száz csapat - Ismét újraélesztési rekordkísérlet Dunaújvárosban!

Rekordkísérlet: a rendőrkapitányság négytagú csapata is vállalt egy órát

A rekordkísérlet korábbi napjainak fotósorozatai:



.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!