Hírek

2017.05.31. 17:02

A Reuchlin Gymnasiummal közös gálaműsort adott három napon át a Móricz

DUNAÚJVÁROS A hagyományoknak megfelelően három napon át megtöltötték a szülők és rokonok a Bartók nagytermét a Móricz iskola gálaműsorán.

Balla Tibor

A gálán az iskola minden diákja színpadra lép, hogy bemutassa, milyen munka folyik az intézményben. Van mit mutatni minden esztendőben, ritka, ha három órásnál rövidebb a gálájuk. A nézőtérről mégsem fáradtan és elgyötörten, hanem feltöltődve állnak fel a vendégek - a színvonal garantált.

Idén sem volt ez másként, sőt, nyugodt lélekkel kijelenthető, meglehetősen magas színvonalúra sikeredett az idei kitárulkozás. Feltűnő volt, hogy még a legkisebbek sem a legegyszerűbb ének- és táncfeladatokkal álltak színpadra, felkészítőik vállalták a nehezebb, bonyolultabb utat.

Az első felvonás a kórusoké volt, az Acapella énekegyüttes indítása után a legkisebbek, majd a fiú-, a kis- és a nagykórus állt a deszkákra változatos összeállításokkal, Szigethy Adrienn, Németh Irma, Pásti Tímea és Fazekas Andrea betanításában, vezényletével. A darabok előadásában hangszeres kísérőként közreműködött Sztipán Orsolya, Bíróné Tósaki Kinga (zongora), Pálinkás Eszter (fuvola).

A második rész hagyományosan a vendégeké, a Reuchliné elsősorban, de mellettük a bajor polkában a móriczos diákok is közreműködtek. A néptáncblokkban is a legkisebbektől a legnagyobbakig felvonultak Turóczi Rita és Suplicz Mihály tanítványai, hozva a szokásos magas színvonalat. A Reuchlin nagyon erősen kezdett a hangszeres blokkban, a Greeg darab Eva-Maria Azterodt vezényletével hátborzongatóan érzékeny előadással szólalt meg, csakúgy, mint a többi klasszikus. A bajorok Jazz Comója talán még ezt a szintet is felülmúlta, emlékezetes marad az All that Jazz produkciójuk Robert Aichner dirigálásával. A gálát a nyolcadikosok Hotel mentol műsorszáma zárta, Suplicz Mihály koreográfiáját Pásti Tímea tanította be nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!