Hírek

2013.02.05. 06:44

Módosult buszmenetrend, eddig nagyobb panasz nélkül

Dunaújváros - Különösebb fennakadás nélkül kezdődött február elsejétől a módosított menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés. Eddig csak kevés panasz jött.

Pekarek János

Bevezették a Béke városrészt és részben a Pentele városrészt  érintő új, a városi közgyűlés által jóváhagyott, február elsejétől érvényes autóbuszmenetrendet,  és a jelek valamint a tapasztalatok szerint ez bevált.

Erdős Sándor helyi Volán vezető szerint bevált az új rend (Fotó: Vohlmann György)

Amint azt  Erdős Sándortól, az Alba Volán helyi üzemigazgatóságának vezetőjétől megtudtuk, az új, részben korlátozott, részben viszont kiterjesztett menetrend életbe lépése óta komolyabb panasz nem érkezett a Volán-társasághoz.

Ahogyan  arról korábban lapunkban már többször beszámoltunk, február elsejétől elsősorban a Béke városrészben élők könnyebb közlekedése érdekében bevezették a 40-es jelzésű autóbusszal azonos útvonalon, de azzal ellentétes irányban járó 45-ös jelzésű buszt, ami éppen felezi a 40-es indulási idejét.

A menetrendváltozás óta beérkezett néhány észrevétel viszont  nem ezzel, hanem  a 25-ös jelzésű, a volt laktanya melletti ipartelepre közlekedő járattal volt kapcsolatos, mondta Erdős Sándor.

Ott ugyanis az eddigi körforgalmi járatot (a műszakváltás idején kívül) megszüntették, s ezért aki a benzinkút környékére megy, néhány száz métert gyalogolni kénytelen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!