Hírek

2011.07.12. 08:29

Mi történt a szavazókörben?

Dunaújváros - Naszladi Ferencné kitart amellett, hogy szabálytalanságok történtek a 34-35-ös szavazókörben a július harmadikai időközi választáson, és kikéri magának az őt ért támadásokat.

Körmendi Erzsébet

Naszladi Ferencné otthonában fogadott bennünket és szóban is megerősítette azt a szavazóköri esetet, amelyet leírt levelében - ahogyan fogalmaz, büntető jogi felelőssége tudatában . Állítása szerint egy fekete öltönyös, kopaszodó roma férfi szavazó csoportokat irányított, igazolványának ellenőrzése és az aláírás után a 35-ös szavazókörben - amelyben Naszladiné szavazatszámláló bizottsági tagként dolgozott - az öltönyös férfi megkapta a szavazóívet, amit az urnára könyökölve töltött ki, majd a sorban állóknak megmutatta, hova kell tenniük az X-et.

- Ez szabálytalan! - hangsúlyozza az asszony, majd azzal folytatja: sajnálja, hogy sem az elnök, sem a jegyzőkönyv-vezetője, sem a Fidesz delegáltja nem emelt ez ellen kifogást. Csak az MSZP-s hölgy, illetve ő. (A jobbikos delegált nem volt a teremben.)

 

A szóban forgó 34-es és 35-ös szavazókör a Lorántffy iskolában van. Naszladi Ferencné szerint a folyosón elhangzott, akik nem tudtak szavazni, azoknak nem jár a dohány, sem a csomag . Továbbá feltűnt az önkomrányzati delegáltnak, hogy az említett öltönyös roma szinte egész nap kint volt a folyosón, rendszeres volt körülötte a csoportosulás.

- Mit tud a történtekről? - kérdeztük az esetről Hosszú Jánost, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, aki nem tagadta, hogy az időközi választás előtt sokakkal beszélgetett arról, hogy foglalkoztatásra kapnak lehetőséget. - Szerintem ez egy gerjesztett dolog, nem tudom kinek a műve, de ha igazak az állítások, akkor ilyesmit senkinek nem szabad megengedni - jelentette ki Hosszú.

Többek szerint furcsa, hogy csak a szocialista delegáltak és Naszladiné tapasztaltak furcsaságokat, mások nem. Az önkomrányzati delegált viszont a szavazóköri elnök felelősségét is firtatta levelében. Dr. Kukorelli Sándor jegyző szerint az elnök kiutasította a teremből azokat, akik zavarták a választás szabályos lebonyolítását. Bárki kérhette volna a szavazatszámláló bizottság tagjai közül, hogy rendkívüli eseményként jegyzőkönyvezzék a történteket, ám ezt senki sem kezdeményezte.

Az MSZP delegáltjai sem emeltek szót a helyszínen, csak később adták be kifogásukat, és felkérték Naszladi Ferencnét, erősítse meg állításaikat. Számomra mindegy, hogy sárga, kék, zöld csoport kérte az igazság alátámasztását, mindenképpen adtam volna a nevem! - hangsúlyozza az asszony, és még hozzáteszi: elvárta volna, hogy ahogyan a DH is megkereste a levele alapján, úgy a választási bizottság is behívja a kifogás tárgyalásakor. Ám erre nem került sor. A kifogást a helyi választási bizottság, majd a területi is elutasította.

Naszladi Ferencné mindezek után arra kéri levelében a polgármestert, kérjen bocsánatot tőle. Az asszony okleveleket, elismeréseket tesz az asztalra, bizonyítva, világéletében megbecsülés övezte.

- Most nagyot csalódtam. Befejeztem. Nem vagyok hajlandó együtt dolgozni velük, ha szavahihetetlennek tartanak - mondja Naszladiné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!