Hírek

2016.11.25. 20:55

"Mi, Petőfisek, segítünk" - A legtöbb pénzt a 3.a osztály gyűjtötte

Dunaújváros - A Petőfi iskolában hagyomány, hogy ha kell, akkor összefognak egy nemes ügyért. Most épp kettőért.

Pekarek János

Kétszer százezer forintot adtak át a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatói irodájában pénteken délelőtt kilenc órakor. Az egyik százezret Nagy Kamilla édesanyjának, a másikat Móra Jázmin Letícia édesanyjának.

Jótékonyság a Petőfi iskolában: (balról) Kovács Viktória, Letícia édesanyja, Pillár Balázs, az intézmény diákönkormányzatának patronáló tanára, Nagyné Berta Zsanett, Kamilla édesanyja, Rideg István, a Petőfi igazgatója a gyűjtés eredményének átadásakor

Mindkét kislányról sokat írtunk a Hírlapban. A négyéves Kamilláról idén ősszel derült ki, hogy súlyos, daganatos betegségben szenved: jelenleg kemoterápiával kezelik, amire jól reagál, de a kezelések még sokáig folytatódhatnak. Letícia hároméves múlt, ő súlyos, maradandó fogyatékossággal született, amelyen azonban sokat lehetne javítani őssejt-beültetéssel - ami több millió forint, családja műanyagkupakok gyűjtésével próbálja előteremteni a pénzt.

A Petőfi iskolások csatlakoztak a kupakgyűjtéshez, mindkét gyerek javára, ám úgy érezték, hogy emellett nagyobb megmozdulásra is szükség van. Csokik százait hozták az iskolába a diákok, amit aztán vásárban értékesítettek egymás között. Az így összegyűlt százötvenezer forintot pedig az iskola diákönkormányzata kiegészítette a korábbi karácsonyi vásárok bevételéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!