Hírek

2017.04.23. 11:55

Kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat vasárnap délelőtt Mezőfalván

Izzott a kémény fala. Megijedtek a lakók, gyorsan hívták a tűzoltókat.

Horváth László

Szerencsére nagyobb kár ezúttal nem keletkezett. A dunaújvárosi hivatásosok és a helyi önkéntesek gyorsan megérkeztek a helyszínre.

Április 23-án 11 óra 38 perckor érkezett a riasztás a mezőfalvi önkéntesek vonalán, hogy a Bartók Béla utcában izzik a kémény. A lakó elmondása alapján nagyon megijedtek, ezért szóltak a lánglovagoknak. A helyszíni információk szerint az idén már többször is ellenőriztették, kotortatták a kéményt, melyről igazolás is van. Az utcában lakó mezőfalvi önkéntes tűzoltó lapunknak elmondta, nem alhatnak nyugodtan a Bartók utcai lakók, mert régi, „öttéglás módszerrel" készültek zömmel a kémények.

A bennük lévő lyuk ovális, és könnyen eldugul. A mostani esetben is a felső kéménypucoló nyílás után záródott el és okozott belsőfali tüzet, valamint a fúgákban is hamar megáll a zsíros korom. A kiérkező tűzoltók a tető megbontásával és a kéményen való belocsolással rendezték a helyzetet. Szerencsére nagyobb beavatkozásra nem volt szükség. Jelenleg a kéményseprő szakembert várják, hogy tisztítás után újra be lehessen gyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!