Hírek

2014.05.30. 15:50

Hivatásos és intézményi tűzoltók versenyeztek

Dunaújváros - A megye hivatásos és intézményi tűzoltói versenyeztek városunkban. Feladványok négy kerékre...

Szabó Szabolcs

Ki a mester négy keréken? címmel rendeztek versenyt  Dunaújvárosban a megyei tűzoltógépjármű-vezetőknek, amelyet a Véd-Sz. Kft. papírgyári létesítményi tűzoltóság a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen szervezett. A jellemzően tíz és húsz tonna feletti tűzoltóautók balesetmentes irányítása rendkívüli felkészültséget és figyelmet igényel a katasztrófavédelem gépjárművezetőitől. A feladatukat tovább nehezíti, amikor mindezt riasztásszerűen, tehát a megkülönböztető hang- és fényjelzés használata mellett teszik. Egyszerre kell vigyázniuk a közlekedésben résztvevőkre és a mellettük, illetve mögöttük ülő bajtársaikra. Közben pedig a biztonság szem előtt tartása mellett minél hamarabb ki kell érkezni a bajbajutottakhoz. Ezen ismeretek felmérésére adott remek alkalmat a mesterek seregszemléje.

Szlalom a pályán. Képünkön Zádori Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, aki remekelt versenyen (Fotó: Ady Géza)

Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő lapunknak elmondta:

- A rendőrség részéről Nagy Zoltán rendőr ezredes, Dunaújváros rendőrkapitánya és Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelem tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg a versenyt, amelyre a megye tűzoltóságairól várták a kétfős csapatokat. Az elméleti tesztírásnak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság adott otthont, ahol a székesfehérvári-, a dunaújvárosi- és a sárbogárdi hivatásos, a Véd-Sz. Kft. és a Dunaferr létesítményi, valamint a váli önkormányzati tűzoltók vállalták a megmérettetést. A toll és a papír után a gyakorlati tudás került előtérbe. A gépjárművezetőknek egy olyan tesztpályát kellett teljesítenie a lehető legkevesebb hibával és a legrövidebb időn belül, amely nagy gyakorlatot és koncentrációt igényelt. Az esélyegyenlőség érdekében valamennyien ugyanazzal a gépjárművel teljesítették a pályát. Ezzel még nem ért véget a feladatsor, mivel egy gépjárművezető-oktató és egy vizsgabiztos ellenőrzése mellett forgalomban is bizonyítaniuk kellett KRESZ tudásukat egy személyautó kormánya mögött ülve. Következzenek a Ki a mester négy keréken verseny eredményei.

Csapat összetett sorrend:

1. Váli Önkormányzati Tűzoltóság, 2. Véd-Sz Kft., Létesítményi Tűzoltóság, 3. Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, 4. Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, 5. ISD Dunaferr Zrt. Létesítményi Tűzoltóság, 6. Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. Egyéni összetett sorrend:

1. Vabrik Zoltán, Váli Önkormányzati Tűzoltóság, 2. Schwarz Róbert, Véd-Sz Kft., Létesítményi Tűzoltóság, 3. Horváth László, Váli Önkormányzati Tűzoltóság.

Egyéni különdíjak:

A legjobb KRESZ és szakmai teszt összesített eredmény:

Horváth László, Váli Önkormányzati Tűzoltóság.

A legjobb tesztpálya eredmény:

Zádori Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!