Hírek

2010.12.03. 03:28

Messze földről jött a Mikulás Baracsra

Baracs - Messze földről, Francia honból érkezett Mikulás látogatta meg a baracsi gyerekeket tegnap délelőtt az óvodában és az iskolában.

Körmendi Erzsébet

A Mikulás és krampusza először a diákokat látogatta meg. Az általános iskola aulájában az alsó tagozatosok köszöntötték a nagyszakállút és kísérőit, műsoruk meghatotta a vendégeket. A kicsik után a nagyok kedvességét is ajándékkal hálálta meg a francia karácsonyapó , végigjárta az osztályokat, így a felsősök a tantermükben vehették át a csomagot.

Az óvodában pisszenést sem lehetett hallani, a gyerekek megszeppenve várták a Mikulást, és bátortalanul válaszoltak a Jók voltatok? kérdésre. Énekekkel, versekkel kápráztatták el a partnerek küldöttségét, még francia karácsonyi dalt is megtanultak, hogy minél nagyobb legyen az öröm. Az ajándékosztás után a baracsi idősek otthonába is ellátogatott a küldöttség, ahol a vendéglátók adtak ajándékba hímzett terítőt a Mikulásnak és kísérőinek. Megtudtuk azt is, hogy Perkáta és Baracs közösen tart fenn kapcsolatot francia partnertelepüléssel, és a két magyar faluban tizenhárom vendég adventel mostanság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!