Hírek

2015.04.20. 15:19

Vitathatatlanul nyakunkon a hűs, krémes csodák szezonja

Dunaújváros - Ha egy meglehetősen barátságtalan vasárnap délutánon, nyolc fokos, melegnek éppen nem mondható levegőben és az ehhez társuló metsző szélben emberek tucatjai állnak sorba fagyiért, akkor alighanem elmondhatjuk, hogy itt van már a fagyiszezon.

Körmendi Erzsébet

Talán a hosszú tél alatt elfelejtett ízek, vagy a nyáridő eljövetelének siettetése teszi, hogy dacolva a szeszélyes áprilisba vissza-visszatérő hideggel, sorba állunk a standok előtt néhány gombócnyi kényeztetésért. Arról nem készítettünk statisztikát, hogy hány kilónyi édes hidegséget nyomtunk le az első tavaszi hónapban (becslésünk szerint többet, mint egy évvel ezelőtt), de azt biztosan tudjuk, hogy a kínálat bővült, hiszen az eddigiek mellé újabb fagyizó csatlakozott a forgalmas belvárosban. Ez pedig, reméljük az árakra is jótékonyan rányomja bélyegét, amelyek egyébként ebben a szezonban néhány százalékkal magasabbak a tavalyi átlagnál.

Kösz jól vagyok, egész nap fagyizom kezdődik a Bikini együttes mindenki által ismert klasszikusa. Bár néha még dideregve húzzuk össze a kabátot magunkon, akkor sem tudunk ellenálló a hűs gombócoknak. Szezonkezdetet írunk!

Csoki, vanília, puncs – a klasszikusok –, gyümölcsös álmok és csábító fantázianevű specialitások... Melyik a kedvenc? Ki tudja. Mint ahogyan nem bizonyított – bár sokan esküsznek rá –, hogy boldogsághormonokat köszönhetünk neki. Az viszont bizonyos, hogy megédesíti a napot – és nehéz ellenállni a krémes finomságnak.

Zdravkav Hajnalka nyújtja a krémes, jeges finomságot Mora Valériának a belváros nemrég megnyílt új üzletében. Fotó: Ady Géza

A fagylaltot valószínűleg először a kínaiak ismerték: mintegy ötezer évvel ezelőtt már hóból, tejből és gyümölcsökből kevert jeges édességet fogyasztottak az ott élők. A fagyi népszerűsége azóta is töretlen. Most éppen április szeszélyével dacolva bizonyítják a fagylaltozóknál álló sorok: elkezdődött a szezon!

Lakatos Sándor és Korcsog László választ a pultból.

Molnár Eszter két féle gombócot kért a cukrászda bőséges fagylaltkínálatából.

Seffer Tamást és Seffer Lászlót Deményi Rita szolgálta ki.

Aranyi Réka és Dort Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!