Hírek

2010.02.24. 07:00

Melegvíz nem volt, de hátralék igen?

Dunaújváros - A felperes jogi képviselője nélkül folytatódott a per a néhai Kiscsillag étterem távfűtésről való leválásáról. A DVCSH másfél év után hátralékot követel.

Pekarek János

A DVCSH jogi képviselője ugyanis eljárási kifogást jelentett be a bírónál, mondván, nem egyforma mércével mér. Az alperesnek (Pintérnek és ügyvédjének) tizenöt napot szabtak meg a tanúk névsorának előterjesztésére, amit azonban csak harminc nap múlva teljesített: ebből elfogultság is látható a bíró részéről, jegyezte meg a DVCSH jogásza. Miután a bíró az eljárásjogi kifogást elutasította, az elfogultságot pedig elnöki hatáskörbe utalta, a felperes képviselője levetette talárját, és feldúltan távozott az ülésteremből.

A tárgyalás viszont folytatódott. Meghallgatták az Irodaház társasház tulajdonosait, akik igazolhatták, hogy Pintér Zsolt már 2007. áprilisában megkapta hozzájárulásukat ahhoz, hogy a Kiscsillag helyén nyíló bank és pénzügyi tanácsadó leválhasson a távfűtési rendszerről. A DVCSH azonban (mint a DH január 19-i számának 6. oldalán megírtuk) csak 2008. decemberét fogadja el ezen időpontként, dacára annak, hogy 2007 elején már lehegesztették a helyiség fűtéscsöveit.

A tanúk közül többen emlékeztek arra, hogy két különböző időben, 2007-ben és 2008-ban is megadták ezt a hozzájárulást. A DVG Zrt. munkatársának szavai perdöntők lehetnek: ők csak akkor írnak ilyen beleegyezést, ha már mindenki más megadta azt, s irattárukban megvannak a másolatok. A következő, március 23-i tárgyalásra azokat be is kérte a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!