Hírek

2013.12.26. 19:20

Meleg ebéd a hajléktalanoknak is

Dunaújváros - Már hagyomány, hogy karácsonykor meleg ételt főznek hajléktalanoknak segélyakcióból.

Pekarek János

Balogh Márta  a Kandó téri hajléktalanellátó központ egyik karácsonyfája előtt december 26-án délben

Idén is sokan segítettek az angyalnak: ahogyan lapunkban többször is megírtuk, többek között Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Farkas Bertalan űrhajós is ott volt a Bakonyi Ferenc által szervezett jótékonysági sörcsapoláson az Art Caféban. Amelynek bevételét teljes egészében a hajléktalanok karácsonyi vendégül látására fordították.

A meleg ételt (székelykáposztát) a főiskola Campus éttermében főzték meg, és onnan szállították ki az önkormányzat Kandó Kálmán téri hajléktalanellátó központjába.

Képünkön a központ étkezdéje, ahol a Segíts az angyalnak! akció bevételéből főzött székelykáposztát kanalazzák a lakók jó étvággyal. A kép jobb szélén Kovács Imréné, az egyik lakó

A Papírgyári úti, alapítványi hajléktalanszálló ugyanebből a gyűjtésből déligyümölcsöt, főként narancsot kapott karácsonyra. (Ott gyakori a meleg étel, míg a Kandó téri szállón tea és vajaskenyér a menü.)

Mi december 26-án, karácsony másnapján délben jártunk az önkormányzati intézményben.

Az előcsarnokban két karácsonyfa is fogadott minket: az egyiket az intézmény lakói és dolgozói együtt díszítették fel, a másikat a Dózsa György Általános Iskola kisdiákjai ajándékozták (díszekkel együtt) a hajléktalanoknak, jó szívvel.

A melegítőkonyhán pedig a Segíts az angyalnak! akció ételét vételezték tányérjukba a szálló lakói. Nem mondom, hogy boldog arccal, már csak helyzetük miatt sem, hiszen család nélkül tölteni a karácsonyt nagy megpróbáltatás de mindenképp elégedetten.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!