Hírek

2011.06.21. 12:21

Megvan, kitől kap májat Dávid!

Dunaújváros-Essen - Gyorsan haladnak az események! Dávid és szülei egy hete vannak Németországban, eldőlt, hogy a szervdonor az édesapa lesz, s közben itthon folytatódik a gyűjtés javukra.

Pekarek János

 

Új máját egyik szülőjétől - most már azt is tudjuk, hogy édesapjától kapja. Az apa májának egy részét ültetik át a gyerekbe. Ez az eredménye az elmúlt egy hétben sorozatban végzett németországi vizsgálatoknak - ahogyan azt dr. Bozsits Attilától, a Koncsek Dávid javára szervezett közadakozás irányítójától, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány vezetőjétől megtudtuk. Neki sikerült kapcsolatba lépnie a vizsgálatok és a tervek szerint három hónapra szóló külföldi berendezkedés közepette rendkívül elfoglalt szülőkkel.

 

A gyerek külföldi gyógykezelését fizeti a magyar társadalombiztosítás, a szülőkét nem. Ezért indított gyűjtést a közalapítvány, hogy a donorként is szóbajöhető szülők kinttartózkodását fizetni tudják. Amint arról már beszámoltunk, a június másodikán kezdett gyűjtés rendkívüli sikerrel járt: egyetlen hét alatt egymillió-kétszázezer forint jött össze!

S az adakozás még nem fejeződött be! A múlt héten, a dunaújvárosi evangélikus templomban rendezett kórushangverseny résztvevői százezer forintot (gyakorlatilag teljes bevételüket), a zeneiskola végzősei az ingyenes koncertjük alatt összegyűlt adományukat: mintegy húszezer forintot ajánlották fel Dávidnak. Vasárnap jótékony célú filmvetítést rendeztek a Dózsa moziban: Bernáth Zsolt dunaújvárosi filmrendező Illúziók című alkotását mutatták be - s ez alkalomból 120 ezer forintnyi adomány gyűlt össze.

És még mindig nincs vége! A dunaújvárosi SKICC művészcsoport egy tagja, Kalácska Gábor külön a Dávid javára szervezett gyűjtés által ihletve festett egy képet - amit nyilvánosan árvereznek el a kisfiú gyógykezelésének javára. Szenczi Tibor, az Életrevaló Gyermek Misszió vezetője ugyancsak több kortárs festő alkotását ajánlja fel Dávid érdekében árverezésre - e képek még úgynevezett vakrámán vannak. Hálásak lennénk annak, aki bekereteztetésükben, vagyis sikeresebb árverezésükben segíteni tud.

Dávid állapotáról és a gyűjtés állásáról a továbbiakban is beszámolunk.


A Ronald McDonald-házban laknak

A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány vezetője, a Koncsek Dávid javára szervezett gyûjtés irányítója, dr. Bozsits Attila elmondta: e-mailen sikerült kapcsolatba lépnie Dávid édesanyjával. A család a hasonló helyzetbe került gyerekek számára alapított Ronaldházban lakik, igen jó körülmények közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!