Hírek

2017.02.09. 19:40

Megújul a felnőtt-rendelő

Dunaújváros - Önkormányzati megbízásból és forrásból megújulnak az I-es számú rendelőintézet földszintjén üzemelő felnőtt orvosi ügyelet helyiségei.

Balla Tibor

Több önkormányzati intézményben is jelentős felújítási munkálatok kezdődtek. A legtöbb embert talán a felnőttorvosi ügyeleti helység megújulása érinti, hiszen ki gyakran, ki ritkábban de igénybe kénytelen venni időnként. Örömhír, hogy a felújítási munkák a tervezettnél is jobban, gyorsabban haladnak, várhatóan február végén már ismét birtokba vehetők a helyiségek.

A beavatkozás már régóta váratott magára, hiszen a rendelőintézet (fehér, úgynevezett kupolás SZTK) Ivánka András tervei alapján 1951-52-ben épült, és már messze nem felelt meg a kor igényeinek.

Szinte hihetetlen, de még napjainkban is az akkori állapotok uralkodtak. Az eltelt évtizedek alatt az anyagok elfáradtak, megkoptak, amortizálódtak. Az elhanyagolt, elavult helyiségek már az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat előírásainak sem felelt meg.

A rendelő már messze nem felelt meg a kor igényeinek
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az önkormányzat a felújítással a DVG Zrt.-t bízta meg. Nagy Zsolt, a DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatának vezetője elmondta, a költségvetési keretet 5,5 millió forintban határozták meg, és januárban már el is kezdték a bontási munkákat. Az előirányzott költségvetést vélhetően tartani tudják. A felújítás során gondoltak a fogyatékkal élőkre is, kialakítanak egy akadálymentesített vizesblokkot is a mozgáskorlátozott betegek számára.

Az ágazatvezető elmondta, hogy annak ellenére, hogy a munkálatok befejezésének határideje április vége volt, annyira jól haladnak a felújítással, hogy elképzelhető, akár már e hónap végén átadják az üzemszerű működésre. Ez annál is inkább örvendetes, mert a munkavégzés idejére kényszerből a felnőttorvosi ügyelet a szomszédban, a régi gyermekügyelet helyiségében működött, de már hamarosan visszaköltözhet régi, ám megújult helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!