Hírek

2013.12.09. 19:45

Minden napra kínálnak látni és hallgatnivalót az adventi vásárban

Dunaújváros - Hétfőn délután az egyházak képviselőinek áldása után hivatalosan is megnyílt az idei karácsonyi vásár a mozi előtti téren.

Hétfőtől egészen december 23-ig várja az érdeklődőket a karácsonyi forgatag a téren, ahol minden nap 17 órakor kezdődnek a színpadi programok, emellett a mozicentrumban ingyenes játszóház, a felállított faházakban pedig meleg italok és ételek, kézműves termékek is vásárolhatóak, a város karácsonyfája körül pedig a gyerekek nagy örömére, kisvonat közlekedik.

Ám a legnagyobb sikert talán mégsem ez, hanem a betlehemi jászol udvarának két lakója, egy igazi kisbárány és anyukája jelentette, legalábbis a gyerekek körében mindenképpen.

A hivatalos megnyitó öt órakor kezdődött, elsőként Sztankovics László önkormányzati képviselő köszöntötte az összegyűlteket.

A gyerekek körében kisbárány és anyukája volt az egyik legnépszerűbb látványosság a vásárban (Fotó: Ónodi Zoltán)

Sztankovics László beszédében kiemelte, reméli, hogy jövőre már a megújult főtéren lel otthonra a vásár, a legszentebb ünnep előtti időszakban, majd áldott karácsonyt kívánt mindenkinek.

Stermeczki András evangélikus lelkész arról beszélt: advent arról szól, hogy négy hétig megálljunk és felkészüljünk Jézus érkezésére. A legnagyobb bűn, amit elkövethetünk, ha nem adunk elég időt sem magunknak, sem családtagjainknak.

A görög katolikus egyházat képviselő Kovács István három fontos dologra hívta fel a figyelmet: a békességre, az örömre és a szeretetre. Az emberek szaladnak és hajtanak, akár a karácsonyi készülődés közben is, hogy mindenük meglegyen, ám a békességre magukban már nem jut idejük.

Böttger Antal református lelkész egy saját példát említett, miszerint egy fiúcskát megkérdezve, mit is szeretne karácsonyra, azt a választ kapta: boldogságot a családba. Nem méregdrága játékot, öldöklős dvd-t... A beszédek végén közösen áldást mondtak, majd meggyújtották az város adventi koszorúján a két gyertyát.

Eddigre már besötétedett, és a lámpák fényében, a forralt bor és a kemencés lángos illatát érezve, a karácsonyi muzsikát hallgatva jó volt megállni egy kicsit a téren. Ahol este magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az ütemek, az Elvis Presley dalait játszó zenekar remek hangulatot varázsolt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!