Hírek

2013.02.03. 16:38

Megnyitják a Kallóst a kétirányú forgalom előtt

Dunaújváros - A szakvélemény nem indokolta a lezárást, ezért várhatóan február 4-én megnyitják a kétirányú forgalom előtt a Kallós Dezső utcát.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat vezetői fórumon ismertették a szakértői véleményt a Kallós Dezső utcában lakókkal december közepén. Dr. Kukorelli Sándor jegyző elmondta akkor: a szakértői csoport által elkészített jelentés szerint nincs bizonyítható összefüggés a házak állékonysága és a Kallós Dezső utca gépjárműforgalma között. Az utca megnyitásáról már akkor szó volt, annak ellenére, hogy a lakók hevesen tiltakoztak a tervezett döntés ellen. Szerintük  az elvégzett mérések, a szakértői vélemény téves megállapításon alapul, és a házak igenis a forgalomterhelés miatt repedeztek meg.  A  jegyző   hangsúlyozta:  nem csak az utcában élők, hanem a városlakók érdekeit  is figyelembe kell venni.

Kétirányú lesz a forgalmi rend (Fotó: Lázár Zsolt)

A hivatal úgy döntött: időjárás függvényében február 4-én, hétfőn megnyitják a  Kallóst. A táblákat már korábban kihelyezték, és megszüntetik  a lezárást a  Kenyérgyári út és a  Kallós  csatlakozásánál  - ezzel egy időben a kétirányú forgalmi rend lép életbe.

Korlátozásokra viszont számítsanak az autósok: csak 30 kilométerórás  sebesség lesz megengedett, és 3,5 tonna súlyhatárt vezetnek be. A 2,8 méternél magasabb járművek nem tudnak majd áthaladni a két utcán, mert a Kenyérgyári út felőli végén a kallósnak korlátozó eszköz állja majd útjukat a nagy tehergépkocsiknak. Az utcába a parkolás rendje is módosul, a ferde beállás párhuzamos parkolásra változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!